Logo Gadero
service

Megawood Composiet Vlonderplanken

Megawood is marktleider in Duitsland met hoogwaardige composiet planken voor terrassen. Megawood produceert in Duitsland A-kwaliteit composiet dekdelen van 100% massief WPC kunststof (60% hout, 40% kunststof). Megawood geeft klanten bovendien 10 jaar garantie, wel dient men de leginstructies te volgen. De planken van Megawood zijn van zeer hoge kwaliteit en volledig massief. 

Kleurvariatie en Kleurrijping

Megawood maakt qua kleurvariatie gebruik van natuurlijke tinten in het aanbod van composiet terrasplanken waardoor terrassen naadloos aansluiten in de omgeving van een tuin. Populaire kleuren van Megawood zijn o.a. Basaltgrijs, Leisteen-Grijs, Natuurbruin, Lavabruin en Nootbruin. 

Omdat het materiaal bestaat uit een combinatie van hout en kunststof ontstaat kleurrijping die wordt bepaald door het natuurlijke onderdeel "hout". Het kleurrijpingsproces van de verschillende kleuren kent hierin 3 stadia waardoor na ca. 4-6 maanden een uiteindelijke kleur ontstaat. Hieronder vindt u een overzicht van de kleurontwikkeling van de diverse type vlonderplanken en kleuren. 

kleurontwikkeling

Onderhoud

WPC is niet onderhoudsvrij maar wel onderhoudsarm. Regelmatig onderhoud van Megawood terrasplanken zorgt voor een langere levensduur en voorkomt aanslag van organische stoffen waaronder alg. Wij adviseren om de terrasplanken van Megawood regelmatig te vegen zodat los vuil op het terras geen kans krijgt om zich te hechten aan het materiaal. Daarnaast dient u het gehele terras minstens 2 x per jaar grondig schoon te maken door het terras met helder leidingwater af te spoelen en te borstelen met stevige borstel of een schrobber. Let op! Het grondig spoelen van het terras kan enkel met een buitentemperatuur van minimaal 15 graden.

Een goede keuze

Wie voor Duitse degelijkheid gaat, moet zeker eens het aanbod van Megawood vlonderplanken bekijken. Houthandel Gadero is officieel dealer. Kies uit diverse oppervlakte profielen, zoals de borstelstructuur, groeven of fijne ribbel dekdelen. De terrasdelen kunt u met de onzichtbare clips monteren.

Bekijk het assortiment Megawood composiet vlonderplanken op onze aparte pagina composiet terrasplanken.

Leginstructies Megawood composiet video

Op onderstaande video vindt u alvast handige tips voor het leggen van composiet vlonders van Megawood.