Logo Gadero
inspiratieservice

Overkapping met puntdak

Wilt u een luxe overkapping met puntdak bouwen? Op deze pagina vindt u onze prachtige overkappingen van Lariks Douglas hout of van geïmpregneerd hout. Overkappingen met een zadeldak of piramidedak hebben een meer klassieke uitstraling dan een overkapping met een plat dak. Onder uw houten overkapping verlengt u uw avonden in de tuin en kunt u genieten van de buitenlucht.

Overkapping met puntdak

Dankzij een punt dak heeft u geen last van water op uw dak. U heeft ook de mogelijkheid om een zolder in uw puntdak overkapping te maken, zodat u extra opslagruimte heeft. Onze houten overkappingen met een puntdak worden geleverd als bouwpakket. Maak gebruik van onze handige checklist wanneer u een overkapping met puntdak wilt aanschaffen.

 • Check de houtsoort keuze. Geïmpregneerd hout is doorgaans goedkoper dan Lariks Douglas hout. Beide houtsoorten hebben een warme uitstraling. Let bij Lariks Douglas goed op het verschil tussen bezaagd en glad geschaafd hout.

 • Overweeg een houten tuinhuis met overkapping.

 • De bergruimte is handig voor uw tuingereedschap en tuinkussens.

 • Bekijk per product of er ook dakbedekking wordt meegeleverd. Bij sommige overkappingen worden dakshingles of epdm dakbedekking meegeleverd.

 • Bestel ook een dakgoot en betonpoeren mee. Dit is nodig om een stevige overkapping te bouwen die goed functioneert.

Wat kost een overkapping met puntdak?

De kosten van een puntdak overkapping zijn erg divers en hangen af van de grootte. De prijzen kunnen uiteenlopen van een paar duizend euro tot wel 15000 euro. Bij deze overkappingen bent u ook verzekerd van een extra huisje of een mega luxe kapschuur.

Naast onze overkappingen met een puntdak verkopen wij ook overkappingen met een plat dak. Neem ook een kijkje op onze pagina's van houten prieëlen met een piramidedak of onze trendy kapschuren.

Terrasoverkappingen hout

Dankzij een punt dak heeft u geen last van water op uw dak. U heeft ook de mogelijkheid om een zolder in uw puntdak overkapping te maken, zodat u extra opslagruimte heeft. Onze houten overkappingen met een puntdak worden geleverd als bouwpakket. Maak gebruik van onze handige checklist wanneer u een overkapping met puntdak wilt aanschaffen. Terrasoverkappingen kunnen ook worden uitgerust met verschillende soorten doek, die variëren in kleur en functionaliteit.

 • Check de houtsoort keuze. Geïmpregneerd hout is doorgaans goedkoper dan Lariks Douglas hout. Beide houtsoorten hebben een warme uitstraling. Let bij Lariks Douglas goed op het verschil tussen bezaagd en glad geschaafd hout.

 • Overweeg een houten tuinhuis met overkapping.

 • De bergruimte is handig voor uw tuingereedschap en tuinkussens. De doeken die worden gebruikt, bieden eigenschappen zoals waterdichtheid, UV-bescherming en duurzaamheid.

 • Bekijk per product of er ook dakbedekking wordt meegeleverd. Bij sommige overkappingen worden dakshingles of epdm dakbedekking meegeleverd. Een waterdicht doek zorgt ervoor dat u droog blijft tijdens regenbuien en het water efficiënt wordt afgevoerd.

 • Bestel ook een dakgoot en betonpoeren mee. Dit is nodig om een stevige overkapping te bouwen die goed functioneert.

Overkapping met zadeldak

Een overkapping met zadeldak is een prachtige en functionele toevoeging aan elke tuin. Een terrasoverkapping doek biedt hierbij diverse maatwerkopties, zoals de mogelijkheid om het doek te openen of te sluiten, verschillende kleuren en materialen, en flexibiliteit in de montage. Dit type overkapping biedt niet alleen beschutting, maar ook een esthetisch aantrekkelijke uitstraling die perfect past bij zowel klassieke als moderne tuinen. Een uitschuifbaar doek zorgt voor maximale bescherming tegen de zon en biedt de optie om van daglicht te genieten wanneer de overkapping niet in gebruik is.

Voordelen van een Overkapping Met Zadeldak

 • Ruimtelijk Effect: Het zadeldak zorgt voor extra hoogte en een ruimtelijk gevoel onder de overkapping.

 • Efficiënte Afwatering: Dankzij de schuine dakconstructie loopt regenwater gemakkelijk weg, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd.

 • Stijlvolle Uitstraling: Een zadeldak geeft een tijdloze en elegante uitstraling die bijdraagt aan de algehele sfeer van uw tuin.

 • Veelzijdig Gebruik: Ideaal als terrasoverkapping, carport, of buitenkeuken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 • Juiste Doek: Het kiezen van de juiste doek is cruciaal voor optimale prestaties. Overweeg factoren zoals waterdichtheid en toepassing om de beste keuze te maken.

 • Bescherming tegen UV Straling: Onze overkappingen bieden bescherming tegen uv straling, waardoor u veilig kunt genieten van de zon zonder schadelijke effecten.

Kapschuurte

Een kapschuur is een ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een functionele en stijlvolle overkapping met een rustieke uitstraling. Het biedt ook schaduw, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen en te genieten van uw tuin, beschermd tegen de zon. Deze traditionele schuur met een asymmetrisch dak biedt niet alleen praktische opslagruimte, maar ook een sfeervolle overdekte plek in uw tuin. Een schaduwdoek kan bovendien extra bescherming bieden tegen UV-straling en regen, en is een flexibele en betaalbare oplossing voor uw terras.

Voordelen van een Kapschuur

 • Ruime Opbergmogelijkheden: Perfect voor het opbergen van tuingereedschap, fietsen, hout en andere spullen.

 • Sfeervolle Uitstraling: De karakteristieke vorm en houtconstructie geven uw tuin een authentieke en landelijke uitstraling.

 • Bescherming tegen Weer en Wind: Biedt uitstekende beschutting voor uw eigendommen en creëert een gezellige buitenruimte ongeacht het weer.

 • Duurzaam en Robuust: Gemaakt van hoogwaardige materialen voor een lange levensduur en minimale onderhoud.

 • Standaard Doek: Een standaard doek, zoals de Dickson Orchestra, biedt effectieve schaduw en bescherming tegen de zon, waardoor uw buitenruimte comfortabel blijft.

 • Waterdoorlatend Doek: Een waterdoorlatend doek is ideaal voor pergola's, omdat het regenwater doorlaat en in verschillende kleuren beschikbaar is, wat bijdraagt aan de esthetiek van uw tuin.

Overkapping met puntdak

Veelgestelde vragen