Logo Gadero
service

Overkapping met plat dak

Wilt u het hele jaar door genieten van een prachtige houten overkapping met plat dak? Kies bij Gadero uit een brede collectie met luxe platte dak overkappingen. Onze overkappingen zijn gemaakt van hout of aluminium. Het aluminium geeft een moderne uitstraling, terwijl geïmpregneerd naaldhout of een Lariks Douglas overkapping uw tuin een meer robuuste uitstraling geven.

Wat voor overkappingen met plat dak zijn er?

Bij Gadero maken we onderscheid in diverse soorten overkappingen met een plat dak. Ons assortiment bevat buitenverblijven, carports, priëlen, aluminium veranda's en losse frames in diverse afmetingen.

Onze buitenverblijven zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Deze overkappingen zijn gemaakt van het kwalitatieve Douglas hout. Buitenverblijven zijn verkrijgbaar met wanden, maar ook zonder wand. Verder hebben een aantal buitenverblijven ook een berging, waardoor u veel opslagruimte creëert voor uw tuinartikelen en gereedschap.

De aluminium veranda's zijn een complete dichte tuinkamer die dankzij een glasschuifwandsysteem te openen zijn aan beide zijwanden en de voorwand. Dit chique product is onderhoudsarm en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Onze carports, priëlen en losse frames zijn wat simpeler, maar doen zeker niet onder voor de buitenverblijven en veranda's. Stuk voor stuk staan ze voor hoogwaardige kwaliteit.

Wat is een goede afmeting voor een overkapping?

Wilt u een kleine overkapping of kiest u toch voor een grote overkapping met multifunctionele mogelijkheden? Dit is een belangrijke vraag voordat u een overkapping gaat kopen. Overkappingen zijn de sfeermaker in iedere tuin, maar moeten niet gaan overheersen. Daarom is het belangrijk om de juiste afmeting voor uw nieuwe overkapping te bepalen.

Gemiddeld is een overkapping wel 20 vierkante meter. Toch is een overkapping van 3 bij 3 of 4 bij 3 ook zeker niet verkeerd. De lengte van een overkapping van Gadero kan oplopen tot 9 meter. Alles daar tussenin is natuurlijk ook mogelijk!

De ideale afmeting voor een overkapping verschilt natuurlijk per tuin, maar ook per persoon. Zorg er in ieder geval voor dat uw tuinmeubelen goed overdekt zijn en dat er de ruimte is om rond de meubels te lopen. Gadero heeft zowel voor de liefhebber van klein als van groot voldoende mogelijkheden voor een overkapping met plat dak.

Tips overkapping met plat dak

Bij het kopen van een overkapping met plat dak hebben we enkele tips voor u op een rij gezet:

  • Denk aan de ruimte die uw tuinset in beslag neemt. Voor een tuinset heeft u al snel een overkapping van 4 bij 3 meter nodig.

  • Wij adviseren maximaal 3 meter te overbruggen en daarna een extra staander te plaatsen.

  • Overweeg dakleer of EPDM dakbedekking voor een langere levensduur van uw overkapping.

  • Kies voor houten vlonderplanken of terrastegels als ondervloer.

  • Bepaal welke wanden u open laat en welke u dicht maakt. U kunt gebruik maken van potdekselplankenvoor dichte wanden.

  • Bekijk goed wat het bouwpakket bevat. Soms moet u nog een fundering of extra betonpoeren bijbestellen.

Neem ook eens een kijkje op onze overkappingen met puntdak pagina. U kunt er ook voor kiezen om zelf een terrasoverkapping op maat te maken. Bestel uw balken, staanders en betonpoeren ook gemakkelijk op onze website!

Bekijk aflevering #129 van GaderoTV. Hierin plaatsen we een doe-het-zelf overkapping. Bij deze overkappingen worden alle materialen als bouwpakket geleverd. U dient deze zelf op maat te zagen. 

Meestgestelde vragen over overkappingen