Gadero houtsoorten

Welke houtsoort past het beste bij uw klus

Gadero houtsoorten

Essenhout

Essenhout is zeer buigzaam, niet voor niets worden hier springplanken van gemaakt. Het is tevens een heel sterke houtsoort. Essenhout staat verder bekend om haar mooie vlamtekening. Dat maakt deze houtsoort populair in de segmenten vloeren, houten trappen, gereedschapsstelen en meubelen zoals stoelen en krukjes.

  • Duurzaamheidsklasse 5
  • Geschikt voor thermische modificatie
  • Maak van Essenhout turntoestellen, gereedschapsstelen, vloeren en meubels
  • Ook populair als brandhout

Duurzaam EssenhoutAmerikaans essenhout

Essenhout is van zichzelf niet duurzaam en onbehandeld ook niet buiten toe te passen. Het essenhout is wel thermisch te modificeren, wat de levensduur enorm verlengt. Zo heeft een thermo terrasplank van essenhout duurzaamheidsklasse 1. Door de behandeling is het hout van de Es ook geschikt als gevelhout. Thermische modificatie verlengt namelijk niet alleen de levensduur, maar maakt de planken ook zeer stabiel en licht van gewicht.

Essenhout gebruiken

Het hout van de Es heeft een witte tot licht geelbruine kleur. Essenhout is zeer taai en sterk, maar nog wel vrij makkelijk te bewerken. Deze houtsoort is zeer populair als brandhout. Het heeft namelijk een trage verbranding en spat niet. Daardoor is het ook geschikt voor een openhaard. Essen is heel droog, waardoor het bijzonder goed te stoken is. Ook maakt u met essenhout een schitterende lichte binnenvloer. De groeiringen tekenen zich op het dosse vlak af als vlamtekeningen. Een effect wat Essenhout zeer geliefd maakt voor decoratieve toepassingen.

Vlonderplank thermisch gemodificeerd Essen 2.0 x 11.2 x 300 cm voor klik stripshttps://cdn.zilvercms.nl/http://gadero.zilvercdn.nl/uploads/webshop/Thermisch-gemodificeerd-Essen-hout-vlonderplanken.png

Amerikaans en Europees Essen hebben ongeveer hetzelfde uiterlijk en zijn geschikt voor dezelfde toepassingen. Het voornaamste verschil tussen deze twee soorten is de prijs, Amerikaans essen hout is aantrekkelijker geprijsd. Op de foto ziet u Amerikaans Essen.