Logo Gadero
service

Tigerwood hout

Tigerwood hout Muiracatiara

Dat Tigerwood hout een gestreept ‘tijger’ patroon vertoont zal u, gezien de naam, niet verbazen. Deze opmerkelijke houtsoort heeft een grillig kleurenpatroon. Het hout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur. Wat het bijzonder maakt zijn de donkerbruine ‘aderen’ die willekeurig door het hout lopen. Dit geeft Tigerwood planken een heel uitgesproken uiterlijk. Het is echt een houtsoort voor de liefhebber van opvallende vloeren. Tigerwood is een duurzame hardhoutsoort uit Zuid Amerika en u vindt het ook terug onder de benamingen Muiracatiara, Dibétou en Tijgerhout.

Houtsoort van de Maand Augustus: Tigerwood
play video
  • Duurzaamheidsklasse 3

  • Opvallend uiterlijk

  • Geschikt voor binnen en buitentoepassingen als vlonders, tuinmeubels, tafelbladen en binnenvloeren

  • Planken kunnen onderling veel van kleur en aftekening verschillen

Bijzondere kleuren

Tijgerhout heeft een groot scala aan kleuren en aftekeningen. De kleur van de plank verschilt van lichtbruin tot heel diep donkerbruin. Daarnaast kunnen de donkere strepen variëren van dikke strepen tot fijne lijnen. De planken hebben fijne nerven. Tigerwood heeft alle kwaliteit die je van hardhout verwacht. Het is een duurzame en sterke houtsoort geschikt voor veel verschillende toepassingen.

Tigerwood terrasplanken

Van Braziliaans Tigerwood hout maakt u bijvoorbeeld een heel opvallend terras. Deze hardhoutsoort is slijtvast, houdt geen vocht vast en trekt weinig vuil aan. Ideaal materiaal dus voor een vlonder. Ook tuinbanken, trappen en wandbekleding voor binnen worden van Tigerwood gemaakt. Door de gelijkenis met Noten- en Kersenhout wordt Tijgerhout ook gebruikt als vervanger hiervoor bij muziekinstrumenten of decoratief fineer. Voor een spectaculaire binnenvloer gebruikt u speciaal hoogwaardig Tijgerhout.

Bij Gadero kunt u 21x145 mm Tigerwood of Muiracatiara, zoals wij het doorgaans noemen, bestellen in lengtes rond de 3 meter. Bij grote aantallen zijn ook andere lengtes leverbaar.

Duurzame vlonderplank

Tijgerhout valt onder duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat de levensduur rond de 10 tot 15 jaar ligt. Klasse 3 maakt het nog steeds een prima keuze om een vlonder mee te maken. Zeker met regelmatig onderhoud kan de levensduur van Tigerwood verlengd worden. Het is bij Tigerwood hout belangrijk om altijd voor te boren om splijten te voorkomen.

Het komt daarnaast voor dat de planken onderling best veel van kleur en aftekening verschillen. Zoals op de foto ook te zien is hebben twee planken geen aftekening, terwijl de andere vier veel en dikke zwarte lijnen hebben. Deze verschillen zijn gelijk de charme van deze houtsoort, maar het is ook iets om rekening mee te houden voordat u aan de slag gaat.

tigerhout planken

Tigerwood planken voor binnen

U wilt een bijzondere lambrisering maken? Of wilt u eens een keer een echt aparte tafel maken? Deze Tigerwood planken zijn ook prima binnen te gebruiken. Ook voor binnen adviseren we met hardhoutolie te behandelen. Zo blijft de tijgerprint beter op kleur.

Gadero Tigerwood

Door het bijzondere patroon ook erg populair voor het maken van salontafels, kasten of een houten kerstboom.