Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

Hoe bouw ik aluminium veranda ‘Easy Edition’?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst18-03-2023

Wilt u een aluminium veranda? De 'Easy Edition' is een onderhoudsarme aanbouwveranda die u gemakkelijk aan de gevel van uw woning kunt plaatsen. Benieuwd naar deze veranda en hoe u deze monteert? Bekijk de video hieronder.

1
Voorbereidingen voor de aluminium veranda

Om de montage te vergemakkelijken, moeten er enkele gaten worden geboord in het gootprofiel, het versterkende gootprofiel en het muurprofiel. Daarnaast moet er een gat van 82 mm worden gemaakt in het gootprofiel voor de hemelwaterafvoer.

2
Het aanbrengen van de rubbers in de dragers

Dit zijn de dragers waar het glas straks op komt te liggen. Om het rubber gemakkelijk te kunnen plaatsen, heeft Gerben het eerst een beetje opgewarmd bij de verwarming.

3
Het gootprofiel van de aluminium overkapping afstellen

Om het gootprofiel nauwkeurig af te stellen en de palen correct te kunnen meten, maakt Gerben gebruik van een schroefstempel met statief. Hiermee kunnen ze het gootprofiel op de gewenste hoogte plaatsen. Bij het bepalen van de juiste hoogte wordt er rekening gehouden met een afschot van 14 cm per meter.

4
De lengte van de staanders voor de aluminium veranda meten

Zodra het gootprofiel waterpas is geplaatst, kunt u de lengte van de staanders meten. Teken de gewenste hoogte af en zaag het overtollige deel eraf. Nu kunt u de palen op hun plaats zetten.

5
De hemelwaterafvoer van de aluminium veranda plaatsen

De waterafvoer kan door de paal worden geleid. Als aansluiting op het riool niet mogelijk is, kan de afvoer aan de onderkant van de paal worden uitgebracht. Gerben gebruikt hiervoor een PVC-buis. Deze buis wordt niet standaard meegeleverd bij de overkapping.

6
De dragers van de aluminium overkapping monteren

De dragers aan de zijkant kunnen in lijn worden gehouden met het muurprofiel en het gootprofiel. U kunt ze stevig bevestigen met behulp van de voorgeboorde gaten.

7
Het verhogingsprofiel plaatsen

Na het plaatsen van de twee zijdragers, kunt u de verhogingsprofielen op het gootprofiel plaatsen. Deze profielen zorgen voor een nette afwerking van het glazen dak aan de voorkant. Vervolgens kunt u de tussendragers installeren.

8
De condensprofielen aanbrengen

Plaats het condensprofiel aan de kopse kant van de glasplaat. Het is raadzaam om zowel de glasplaat als het profiel grondig te ontvetten. Breng vervolgens het condensprofiel aan op de glasplaat met behulp van siliconenkit. Laat dit even drogen voordat u de glasplaat op de dragers plaatst. Houd er rekening mee dat de glasplaat scherpe randen heeft, dus het dragen van handschoenen wordt aanbevolen tijdens het plaatsen.

9
De glasplaten van de aluminium veranda plaatsen

Het glas heeft scherpe randen. We raden u aan om bij het plaatsten gebruikt te maken van handschoenen. De glasplaat kunt u via de kopse kant van de veranda inleggen. Als het glasplaat op de dragers ligt, kunt u deze vastzetten met de rubbers.

10
De zijkant van de goot afwerken

Als laatste stap kunt u de zijkant van de goot afwerken door deze stevig aan de goot te bevestigen. Vervolgens kunt u de binnenkant van de goot afkitten om ervoor te zorgen dat deze volledig waterdicht is.