Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe bouw ik een Interflex tuinkamer met glazen schuifwanden?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst14-12-2022

In deze aflevering van Gadero TV laten wij zien hoe je de Interflex tuinkamer opbouwt. Deze moderne overkapping beschikt over luxe glazen schuifwanden die bestaan uit meerdere schuifbare glazen panelen die eenvoudig in zijn geheel of deels zijn te openen. Hierdoor creëert je in een handomdraai een open of gesloten tuinverblijf waar je ongeacht de weersomstandigheden kunt genieten van jouw tuin.

1
Controleer de onderdelen van het tuinhuis

Voor dat je begint met het opbouwen van je tuinhuis, is het verstandig om even te controleren of alles compleet is. Het gemakkelijkst is om de onderdeel soort bij soort te leggen, dit werkt het met efficiënt.

2
Plaats de fundering

Als extra optie kun je kiezen voor funderingsbalken van hardhout of van geïmpregneerd Vuren. De funderingsbalken kun je in verstek zagen. In deze video zetten we de balken vast op de onderliggende vlonder, maar je kunt deze ook vastzetten op je bestaande bestrating of gebruik maken van opsluitbanden. Je kunt de wandplanken op elkaar stapelen.

3
Plaats de palen van de tuinkamer

Om de kopse kant van de wanden af te werken, kun je de meegeleverde palen met sponning plaatsen. Check of de palen waterpas en haaks staan. Je kunt dit doen door de overkapping diagonaal te meten. Als die gelijk zijn, staat die haaks.

4
Monteer de dakbalken

De dakbalken zijn al ingekeept en kun je in de ingekeepte wandplank plaatsen.

5
Plaats de glasplaten

De glasplaten worden op een bok gezet. Zorg ervoor dat de bok stabiel staat, zodat de glasplaten er niet uitvallen. Plaats het profiel op de glasplaat. Je kunt nu de glasplaat in de geleiders schuiven. Hierna kun je de tochtstrip plaatsen. Deze dien je eerst zelf op maat te maken.

6
Monteer de boeidelen en het dakbeschot

Om de montage van het dakbeschot te bevorderen, monteer je eerst de boeidelen.