Hydroblob D34 lijnafwatering 120 x 15 x 20 cm hemelwateropslag

Productnummer: HB900436 Hydroblob lijnafwatering zonder leidingwerk

€ 42,45 per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Hydroblob D34 lijnafwatering 120 x 15 x 20 cm hemelwateropslag

  • 100 % milieuvriendelijk
  • Geen leidingwerk nodig
  • Direct klaar voor gebruik
  • Hemelwateropslag met levenslange werking

Hydroblob D34 lijnafwatering 120 x 15 x 20 cm hemelwateropslag

Dit is een populaire oplossing voor hemelwateropslag zonder gedoe met leidingen. Deze Hydroblob D34 lijnafwatering is dé ecologisch verantwoorde oplossing voor het bufferen en draineren van overtollig regenwater. Het systeem kan worden toegepast rondom verhardingen zoals bij woningen, bedrijven, garages, opritten, afritten en terrassen. Regenwater wordt over de volledige roosterlengte snel opgenomen en dankzij de infiltratieblokken gebufferd en geïnfiltreerd in de bodem. De plaatsing is zeer eenvoudig en aansluiting op het riool is overbodig. Zo voorkomt u wateroverlast op terras of bij op- en afritten en wordt regenwater direct geïnfiltreerd in de bodem. Hydroblob drainage hemelwateropvang producten kopen kan bij uw dealer Gadero tegen lage prijzen en het wordt binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Met of zonder rooster

Deze Hydroblob infiltratieblokken zijn 120 x 15 x 20  cm en kunnen zowel met als zonder rooster worden verwerkt. Het systeem bestaat in zijn totaliteit uit slanke infiltratieblokken omhuld met een membraan van filterdoek, bijpassende metalen roosters en beugels. Onder het rooster zit een zwart filter om instromend vuil tegen te houden. De blokken worden in aansluiting op de verharding ca. 20 cm onder het maaiveld ingegraven. Gebruikt u Hydroblok niet onder uw terras of oprit? Dan kunt u deze Hydroblob regenwateropvang boxen zonder rooster te verwerken, u kunt deze dan opvullen met grind of met graszoden.

Het infiltratieblok is 120 x 15 x 20 cm en is gemaakt van 100 % steenwol met membraam van filterdoek. Dit blok kan 34 liter water absorberen wat neer komt op 94% van het volume van de put. Dit water wordt vervolgens geleidelijk afgestaan aan de grond. In totaal hebben de infiltratieblokken een draagkracht van 2000 kg per m2.

Kijk voor het plaatsen en het gebruik van deze Hydroblob infiltratieblokken naar dit filpmje.

Grondsoort tips

Hydroblob per m2


Vragen & antwoorden over dit product

Geven de blokken rondom gelijkmatig water af aan de grond of voornamelijk naar onderen? Zijn ze vooral bedoeld om wateroverlast door een teveel aan water te voorkomen, of kun je ze ook gebruiken om onder beplanting te planten zodat er in natte perioden een waterbuffer ontstaat waar de beplanting in drogere perioden water uit kan halen?

De blokken zetten water af via de onderzijde. Ze zijn zowel bedoeld voor het opvangen van overtollig hemelwater als voor het vochtig houden van uw tuin. 

Hoi, leverd u ook losse betontegels? En welke split en zand kan ik gebruiken voor onder een houte vlonder ? Ik hoor graag van u. Mvg Roger Jacobs

Wij leveren wel betontegels, maar vaak zit hier een minimale bestelhoeveelheid aan. Echter kunt u ook artikelen bij ons afhalen zodat het wel per stuk kan. Dit is niet bij alle artikelen mogelijk en ik raad u dan ook aan om uw specifieke interesse te tonen via info@gadero.nl zodat wij gericht antwoord kunnen geven. 

U kunt een houten vlonder alleen op zand leggen als u gebruik maakt van piketpalen die u de grond in slaat. Wanneer u geen gebruik maaken van piketpalen dient u tegel op het zand te leggen. 

Beste, Ik heb een veranda met een afmeting van 3,5 x 3,5 nu heb ik alleen een grindput maar die kan al het water niet aan. Hoeveel van die blokken moet ik plaatsen om het water goed af te laten voeren. Ik hoor graag van u, Groet pierre

Ervanuitgaande dat er 4 cm regen valt in een korte tijd (hoosbui) en dat het oppervlak 10 m2 is, gelden de volgende waarden:

Zandgrond
5 x D34  / 2 x D112 / 2 x D170

Zand/leem
6 x D34 / 2 x D112 / 2 x D170

Leem
8 x D34 / 3 x D112 / 2 x D170

Klei/leem
9 x D34 / 3 x D112 / 2 X D170

Klei
11 x D34 / 4 x D112 / 3 x D170

In uw geval is het wellicht om de blokken met een ingebouwde regenpijp te gebruiken zodat u deze kunt aansluiten op uw grindput.

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Hydroblob 120x15x20 cm Hydroblob D34 lijnafwatering 120 x 15 x 20 cm hemelwateropslag Hydroblob lijnafwatering zonder leidingwerk Op voorraad
€ 42,45 per stuk incl. BTW