Logo Gadero
inspiratieservice

Gator Voegmiddel en Voegzand

Heeft u een fraai terras in uw tuin van keramische tegels of betontegels, of bent u van plan om deze aan te leggen? Dan wilt u natuurlijk ook dat de details van uw terras goed zijn afgewerkt. Dit kunt u het beste doen met Voegmiddel van Gator. Bij Gadero kunt u kiezen uit GatorSand en uit Gator Tile Sand. Gator Tile Sand is zelfs speciaal gemaakt voor keramische tegels. Voegzand en Voegmiddel van Gator is het absolute neusje van de zalm op het gebied als u iets nodig heeft om de voegen van uw terras of oprit op te vullen. Het grootste voordeel van Gator is dat het ten eerste enorm lang mee gaat. Bovendien is het zeer gemakkelijk, op een schone manier te gebruiken. U kunt dus in een handomdraai de details van uw terras, looppad of oprit goed afwerken waardoor u een luxe sfeer in uw tuin creëert 

Waarom Gator Voegmiddel?

  • Geschikt voor voor voegen tot maximaal 2,5 centimeter breed

  • Helpt onkruid te voorkomen

  • Helpt schade door bijvoorbeeld insecten te voorkomen 

  • Bestrating beter bestand tegen extreme weersinvloeden

  • Beschikbaar in verschillende kleuren 

Voor het voegen van Gebakken steen, beton- en natuursteen raden wij GatorSand XP G2 aan. Wanneer u uw terras van keramische tegels wilt voegen, kunt u het beste gebruik maken van Gator TileSand. Op deze manier haalt u het beste uit uw voegmiddel.

Let op! Gebruik voegmiddel van Gator alleen als uw bestrating vooraf 100% droog is. Anders loopt u het risico dat uw voegmiddel aan de tegels gaat vastkoeken. Voor een vochtig oppervlak raden wij AquaColor Joints voegmortel aan.

Geschikt voor elke soort bestrating 

Bij Gadero zijn wij overtuigd van de werkende krachten van Gator. Daarom bieden wij het voegmiddel aan in de kleuren Antraciet, Beige, Ivoor en Zwart. Op deze manier is er voor u altijd een geschikte kleur voegmiddel die past bij uw bestrating.

Gator Tile Sand gebruiken

Giet de zak Gator Tile Sand uit en verspreid het over het droge betegelde oppervlak. Veeg met een borstel of bezem het voegmateriaal in de voegen. Zorg ervoor dat de voegen overal helemaal gevuld zijn. Compacteer het voegzand nu. Doe dit niet met een trilplaat, maar gebruik een rubberen hamer/voegenroller. Herhaal het opvullen en aandrukken van de voegen indien dit nodig is. Veeg vervolgens het oppervlak met een zachte borstel goed schoon. Zorg dat het zand 3mm onder de keramische tegels blijft. Gebruik daarna een bladblazer om al het overtollig zand op de tegels weg te blazen. Na deze stappen is het tijd om de voegen te bewateren en af te spoelen. Bewater stukken van ±10 m2 ongeveer 2 tot 3 minuten. Spoel na de 3 minuten het overtollige Gator Tile Sand af. Tenslotte gebruikt u de bladblazer om overtollig water weg te blazen. Dit blazen is noodzakelijk om overtollige resten Gator Tile Sand  te verwijderen die op de stenen zijn achtergebleven tijdens de vorige stappen. 

GatorSand XP G2 gebruiken

Verspreid GatorSand XP G2 met een harde borstel over uw bestrating, zorg er hiervoor dat u uw voegen van minstens 3mm breedte volledig vult. Laat een laag van het voegmiddel boven op het oppervlak van uw bestrating liggen. Tril eventueel het het zand wat op het oppervlak ligt aan met een trilplaat, indien uw bestrating dit toe laat. Zorg er in ieder geval voor dat uw voegen helemaal dicht zitten en dat er geen lucht of holtes in uw voegen zijn. Gebruik hier eventueel een voegenroller voor. Veeg het laatste beetje overgebleven GatorSand XP G2 van het oppervlak. Eerst met een harde borstel, daarna met een zachte borstel. Zorg er voor dat GatorSand minstens 3mm onder uw bestrating zit. Tot slot gaat u het GatorSand XP G2 bewateren. Bewater minstens 30 seconden per 3 m2. Na ongeveer 30 seconden neemt het voegmiddel het water niet meer op en blijft het water op de bestrating liggen.

Snel bij u thuis geleverd

Bestel nu snel online uw Gator voegmiddel en andere sierbestrating bij Gadero en ontvang het al binnen 7 werkdagen. Bij Gadero koopt u alles wat u nodig heeft om uw droomtuin werkelijkheid te laten worden met sierbestrating. Gadero bezorgt uw gehele bestelling binnen 7 werkdagen gewoon bij u thuis.