Logo Gadero
inspiratieservice

Tiny house

Een tiny house is een enorme trend geworden. Als reactie op overconsumptie en de huizenprijzen zijn tiny houses sterk in opkomst. Het bouwen van een tiny house geeft financieel ruimte om extra investeringen te maken. Maak van uw prefab tiny house een vakantiehuisje, tuinkantoor of woonplek in de tuin. Met minder kosten voor levensonderhoud kunt u minder werken en creëert u meer vrijheid.

Wij bezorgen houten huisjes overal in Nederland en België onder gunstige Thuiswinkel servicegaranties. Zoekt u iets groters? Bekijk dan ook onze bouwpakketten van houten woningen.

Welk tiny house past bij u?

Op zoek naar een ruimte waar u met een heel gezin kunt wonen? Of zijn de kinderen ondertussen op zichzelf gaan wonen en wilt u met z’n tweeën niet meer de zorg voor een groot huis en in plaats van schoonmaken leuke dingen ondernemen? Of bent u een starter op de markt en kunt u geen vriendelijk geprijsd appartement vinden om te huren? Het enige wat u nodig heeft om te wonen in een tiny house is een stuk grond en toestemming hierop te bouwen van de betreffende gemeente.

De tiny houses zijn in verschillende groottes en met meerdere ruimtes te verkrijgen. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een tiny house op wielen, kunt u deze onder de categorie pipowagens bekijken. Het voordeel van een pipowagen: men hoeft in de meeste gevallen geen vergunning aan te vragen, omdat deze op wielen staat en beweegbaar is!

Een tiny house zoals wij deze hier aanbieden is in feite een blokhut en kan ook heel goed worden ingezet als bed&breakfast onderkomen. U heeft dan snel op uw camping of in uw tuin een luxe onderkomen voor uw gasten en het is zelfs mogelijk een compleet vakantiepark in te richten met de verschillende modellen. Wanneer u dit voor ogen heeft, neemt u dan per mail of telefoon contact op met het team van Gadero. Bij een dergelijke aanschaf ondersteunen wij u graag waar mogelijk!

Wat is een tiny house?

Een tiny house kan verschillende vormen hebben. Er zijn tiny houses met een enkele kamer waar alle activiteiten plaatsvinden van koken tot slapen. Wanneer het iets comfortabeler zijn mag, omdat deze bijvoorbeeld als zorgwoning wordt ingezet, kunt u bijvoorbeeld een blokhut met 2 kamers kiezen, zodat u de mogelijkheid heeft een douche, keuken, woonkamer en slaapkamer in te richten.

Wat is belangrijk te weten voor de aanschaf van een tiny house?

Dankzij de tiny house movement zijn we er op geattendeerd dat klein wonen helemaal nog niet zo gek is. Het is als tegenbeweging ontstaan, toen de huizen steeds groter werden, de hypotheekrente steeg en de huizenprijzen de pan uit rezen. De kosten per maand waren nog amper op te brengen met een normaal inkomen. Het heeft veel mensen aan het denken gezet over de vraag of zoveel ruimte nodig is en of wij alle spullen in huis wel nodig hebben.

Voordat u tot aanschaf over gaat en een tiny house kopen gaat, is het verstandig om voor uzelf meer informatie te vergaren over de aspecten waar u rekening mee dient te houden en al een aantal vragen vooraf beantwoord te hebben.

Van welke houtsoort is een tiny house gemaakt?

De tiny houses van Gadero zijn allen van onbehandeld vurenhout. Vurenhout dient te allen tijde behandeld worden met een beschermend middel. U kunt ervoor kiezen uw tiny house te impregneren. Impregneren beschermt het hout tegen schimmels en andere houtaantastende processen. Impregneren heeft echter geen vochtregulerende werking en zorgt niet voor een wind- en waterdichte afsluiting van de wanden en hoeken. Enkel uw tiny house impregneren is dus onvoldoende om lang van uw tuinhuis te genieten.

Gadero heeft al jarenlang zeer goede ervaringen opgedaan met Embalan/Embadecor verf. Dit merk is een zeer zware kwaliteit beits in meerdere transparante en dekkende kleuren. De transparante kleuren laten de nerven van het hout mooi uitkomen. De dekkende soorten geven uw tiny house blokhut een prachtige strakke uitstraling. 

Welke houtdikte moet een tiny house hebben?

Een tiny house wilt u natuurlijk het hele jaar door gebruiken als woonplek. Daarom adviseert Gadero u een blokhut met dikke wanden te kiezen. Wij adviseren minimaal 40 mm dikte.

Hout vanaf een dikte van 70mm heeft van nature een isolerende werking. Deze tuinhuizen worden bovendien standaard met dubbel glas / isolatieglas geleverd, zodat enkel de vloer en het dak nog geïsoleerd dienen te worden voor een prettig leefklimaat in uw tiny house. In enkele gevallen is alles al geprepareerd om het isoleren te vereenvoudigen.

Welk entree past bij uw tiny house?

Wat is er leuker dan voor uw eigen tiny house bij de deur op de veranda van uw kop koffie te genieten in de ochtendzon? Of is een overkapping voldoende? Of wilt u liever geen inpandige overkapping bij de voordeur? Er zijn meerdere modellen met verschillende ingangen, dus voor elk wat wils!

Welke extra’s zijn mogelijk bij een tiny house?

Een tweede verdieping? Mogelijk! Inclusief houten trap? Jazeker! Een veranda? Mogelijk! 3 slaapkamers? Ook mogelijk! WC en douche in twee aparte ruimtes? Mogelijk! Zo min mogelijk kamers waar gekookt, geslapen en geleefd moet worden? Ook kunt u uw tinyhouse mobiel maken door deze te bouwen op een trailer met trekhaak. 

U heeft een uitgebreide keuze als het om de extra mogelijkheden gaat. Bedenkt u eenvoudigweg vooraf hoe u uw leven wilt gaan inrichten en stem hier uw tiny house op af.

Welke kleur past het best bij een tiny house?

Dat is natuurlijk aan u! Belangrijk is rekening te houden met de omgeving en het resultaat wat u voor ogen heeft. Wilt u dat uw tiny house in het oog springt of juist in de omgeving opgaat? In welke buurt komt uw tiny house te staan? Zijn er eventueel regels opgelegd door de welstandscommissie waarbinnen een keuze moet worden gemaakt? Wat is de kleur van eventueel andere gebouwen in de omgeving? Of heeft u juist een heerlijke plek in het groen? Wilt u één of meerdere kleuren gebruiken voor het schilderwerk?

Gadero verkoopt alleen producten van hoge kwaliteit. Daarom adviseren wij ook uw keuze te maken uit de kleuren van Embalan en Embadecor beits om uw blokhut te behandelen. Uw tiny house eerst met grondverf behandelen (tijdens of voor de opbouw) en daarna in een kleur te schilderen (2-3 lagen) is de beste behandeling voor uw tuinhuis, nog beter dan impregneren.

Heeft u nog vragen? Voor advies kunt u gerust contact opnemen met ons. En als u uw besluit heeft genomen, kunt u uw tiny house eenvoudig in de online shop van Gadero bestellen!