Logo Gadero
service
Gadero TV

#245 Wat is een goede aluminium veranda?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst05-01-2022

In aflevering #245 van Gadero TV vertelt Lorenzo over de verschillende soorten aluminium veranda’s. Hij laat dit zien op ons showroom terrein in Meppen. Benieuwd welke aluminium veranda’s er zijn? Lees dan snel verder.

Wat is een goede aluminium veranda?

Lorenzo laat in deze aflevering vier verschillende aluminium veranda's zien, namelijk Easy, Legend, Expert en Flatroof. En aluminium overkapping heeft vele voordelen. Het vereist bijna geen onderhoud, heeft een stoere uitstraling en heeft een langere levensduur dan een houten overkapping.

Aluminium veranda Easy Edition

Aluminium veranda Easy Edition

De Easy Edition is een veranda die eenvoudig afgewerkt is met 9 x 9 cm staanders. In vergelijking met de andere modellen heeft de Easy Edition veranda een minder robuuste uitstraling, maar is zeer geschikt om meubels droog weg te zetten of onder te barbecueën. Deze overkapping is alleen in standaard maten verkrijgbaar. De overkapping is zowel met een polycarbonaat als een glazen dak verkrijgbaar. Daarnaast is dit model leverbaar in twee kleuren, namelijk wit (RAL 9016) en antraciet (RAL 7016). De Easy Edition is in vergelijkbaar met de andere modellen betaalbaarder.

Aluminium Verandas overkapping legend

Aluminium veranda Legend Edition

De Legend Edition is de meest populaire aluminium veranda. Deze overkapping is net iets luxer afgewerkt in vergelijking met de Easy Edition. Een onderdeel hiervan is dat de waterafvoer in de aluminium paal verwerkt is. Door de dikkere staanders 11 x 11 cm heeft de veranda een robuuste look. Ook is de Legend gemakkelijk aan te passen naar maatwerk. Bij een glazen dak is een maximale diepte van vier meter mogelijk en bij een polycarbonaat dak vijf meter. Dit model is verkrijgbaar in vier kleuren, namelijk antraciet (RAL 7016), zwart (RAL 9005), wit (RAL 9016) en grijs (RAL 9007).

Aluminium veranda Expert Edition

Aluminium veranda Expert Edition

De Expert Edition heeft een fraaie afwerking en kenmerkt zich doordat de overkapping zes meter kan overbruggen met maar twee hoekstaanders. Dit is mogelijk door een extra grote goot. Dankzij de veranda geen tussenpaal nodig heeft, zorgt dit voor een grote open uitstraling. De Expert heeft net als de Legend 11 x 11 cm staanders en is verkrijgbaar tot en met een maximale diepte van vier meter bij een glazen dak en polycarbonaat vijf meter. Tevens is maatwerk mogelijk. Dit model is verkrijgbaar in vier kleuren, namelijk antraciet (RAL 7016), zwart (RAL 9005), wit (RAL 9016) en grijs (RAL 9007).

Aluminium veranda flatroof

Aluminium veranda Flatroof

De aluminium veranda Flatroof heeft een plat dak. Het dak heeft een afschot van 1%. Hierdoor is een dak van polycarbonaat platen niet mogelijk. Deze platen hebben een minimale afschot van 8% nodig. Dit model is ideaal voor een lage gevel. Ook de Flatroof heeft staanders van 11 x 11 cm. Deze veranda is verkrijgbaar met een maximale diepte van vier meter. De Flatroof is leverbaar in drie kleuren, namelijk antraciet (RAL 7016), zwart (RAL 9005) en grijs (RAL 9007).

Aluminium veranda met glazen dak

Wanneer u een aluminium veranda wilt aanschaffen kunt u kiezen voor verschillende soorten dakbedekking, namelijk glas en polycarbonaat. U kunt kiezen tussen twee soorten glas, namelijk zekerheid glas en stopsol glazen. Zekerheidsglas is lichtdoorlatend. Stopsol glas houdt licht en warmte tegen. Naast glazen dak kunt u ook kiezen voor polycarbonaat. Hierin zijn vier verschillende soorten mogelijk. Voor optimaal lichtinval kunt u kiezen voor polycarbonaat helder. Deze hebben wij ook in een hittewerende variant. Hittewerende polycarbonaatplaten zorgen in de zomer voor dat het circa 5 graden minder door laat. Wilt u iets minder lichtinval? Kies dan voor polycarbonaat opaal. Deze is ook in een hittewerende variant verkrijgbaar.

Aluminium overkapping met polycarbonaatplaten lamellendoek zonwering

Aluminium veranda met zonwering

In deze aflevering laat Lorenzo drie verschillende zonweringen zien, namelijk onderdak zonwering, bovendak zonwering en lamellendoek. Deze systemen zijn op alle vier modellen mogelijk. Heeft u interesse in een aluminium veranda met zonwering? Stuur een mail naar info@gadero.nl en ontvang een vrijblijvende offerte.

Alternatieven voor aluminium veranda

Wilt u graag een budgetvriendelijke aluminium veranda? Kies dan voor de aluminium veranda Compact Line. Andere alternatieven zijn bijvoorbeeld een veranda van Lariks Douglas of een veranda van geïmpregneerd Grenen.

Bekijk voor meer inspiratie ons assortiment aluminium veranda's