Logo Gadero
service

Wovar Onzichtbare balkdrager 30x30 mm voor blinde balkverbinding

Productnummer
WV66429
Voor blinde bevestiging van balken en liggers
onzichtbare_balkdrager
verborgen_houtverbinding
blinde_balkverbinding

20,45

incl. BTW

27 stuks op voorraad
48 uur
Details
Diepte
3 cm
Breedte
3 cm
Materiaalsoort
Aluminium
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Op werkdagen direct antwoord tussen 9:00 uur en 17:00.

Plus- en minpunten

  • Geschikt voor balken van 4.5x9 cm t/m 5x15 cm

  • Worden geleverd met bijbehorende schroeven

Specificaties

Materiaalsoort
Aluminium
Materiaal
Aluminium
Breedte
3 cm
Diepte
3 cm

Wovar Onzichtbare balkdrager 30x30 mm voor blinde balkverbinding

Bent u op zoek naar een methode waarop u (ring) balken blind aan elkaar kunt monteren? Met dit ontzichtbare balkdrager systeem kunt u gemakkelijk balken/ ligger op een blinde manier met de kopse kant aan een (ring) balk bevestigen. Met een netto maat van 30 x 30 mm is de ontzichtbare balkverbinder geschikt voor balken van 4.5 x 9 cm, 5 x 10 cm en 5 x 15 cm. Het ontzichtbare balkdrager systeem bestaat uit 2 delen en wordt geleverd met bijpassende schroeven. Doordat dit systeem ontzettend eenvoudig te monteren is, wordt deze veelal gebruikt in de houtskeletbouw.

Op welke wijze is dit systeem te monteren?

De Wovar ontzichtbare balkdrager bestaat uit 2 delen ( een mannelijk en een vrouwelijk deel), 1 schroef van 4.2 x 26 mm om de delen mee aan elkaar te klemmen en 6 schroeven van 4.0 x 30 mm. De meegeleverde schroeven hebben een torx 15 inkeping. Op de hoofdbalk wordt het vrouwelijke deel gemonteerd. Dit doet u door eerst te bepalen waar de dwars balk moet komen en dan plaatst u het vrouwelijk deel tegen de bovenzijde van de hoofdbalk (zie afbeelding 3).

Als het vrouwelijk deel gemonteerd is, schroeft het mannelijke deel aan de kopse kant van de dwarsbalk. Deze dient ook aan de bovenzijde van de kopse kant gemonteerd te worden. Met de meegeleverde 4.2 x 26 mm schroef kunnen de 2 delen aan elkaar bevestigd worden.

Tip: Voor het mooiste eindresultaat raden wij aan de balken ongeveer 4 mm in te frezen. De balkverbinders vallen dan mooi in de balk zodat u deze niet ziet aan de buitenzijde. Ook zal u dan zien dat als de blinde balkdragers ingefreesd wordt, de dwarsbalk mooi aansluit op de hoofdbalk.

Wat is draagkracht heeft deze blinde balk bevestiging?

Op de afbeelding ziet u hoe de draagrichting wordt aangegeven met behulp van de afkortingen. F1 staat voor de draagkracht naar beneden, F2 staat voor zijwaartse kracht, F3 voor de kracht van de hoofdbalk en F4 voor de sterkte van de schroef die de 2 componenten aan elkaar verbindt.

Hieronder wordt de draagkracht van deze verborgen houtverbinder weergegeven.

  • F1 draagkracht naar beneden van 160 kg

  • F2 zijwaartse sterkte met draagkracht van 121 kg

  • F3 de kracht van de hoofdbalk af met draagkracht van 122 kg

  • F4 sterkte schroef met een draagkracht van 173 kg