Filters:

  • Houtsoort / Materiaal
  • Lengte
  • Breedte
  • Dikte

Houten verticale gevelbekleding

Uw gevel bekleden met verticale planken, ook wel channel siding genoemd, kan niet zomaar met elke plank. Gevelbekleding verticaal monteren vergt een speciale afwatering van het profiel. Houthandel Gadero toont hier onze planken voor verticale montage. Kies uit luxe houtsoorten met weinig werking zoals Red Cedar, Siberisch Lariks en Ayous geschikt voor plaatsing op gevels van huizen. Of kies voor de goedkopere varianten van Europees Lariks Douglas en vurenhout, deze profielen zijn alleen geschikt voor verticale montage van wanden van overkappingen en tuinschuren.

Wat is channelsiding?

Channelsiding is de naam van een bepaald profiel, wat u veel terugziet in gevelbekleding. Channelsiding rabatplanken zijn uitgerust met een speciaal afwateringsprofiel, die het mogelijk maakt om deze planken verticaal te monteren zonder dat het water doorkomt naar de achterwand. Door de rechte uitsparingen in het hout kunt u de rabatdelen bijna naadloos in elkaar schuiven. Bovendien ziet u zo geen spijkers of schroeven in uw wand of gevel, wat voor een luxe eindresultaat zorgt.

Red Cedar gevelbekleding

Duurzame verticale gevelbekleding

Ontdek bij houthandel Gadero allerlei hout voor uw gevelbekleding. Kies uit hout met duurzaamheidsklasse 1-2 soorten voor montage op houten woningen. Deze houtsoorten hebben namelijk een lange levensduur en zijn van nature zeer stabiel, wat ze ideaal voor een gevel maakt. Of bestel houtsoorten met duurzaamheidsklasse 3 voor plaatsing van verticale wanden van terrasoverkappingen. Zorg bij de klasse 3 categorie voor meer tussenruimte tussen de profielen, dus nooit te strak op elkaar monteren. Deze houtsoorten hebben namelijk iets meer ruimte nodig om te werken. Lees meer over de verschillende duurzaamheidsklassen van hout in onze blog.

Ayous channelsiding gevelbekleding

Channelsiding of Halfhouts rabat?

Wist u dat... u verticale channelsiding profielen desgewenst ook horizontaal kan plaatsen, maar halfhouts planken niet verticaal? Het verschillen tussen halfhouts en channel siding is de ronding bij de lip. Deze is bij halfhouts rond en bij channel siding (verticale wandplanken) rechter. Op onze blog zetten we alle verschillende soorten rabat nog een keer voor u op een rij. 

Channelsiding schutting van Bankirai hardhout

 

Deens rabat

Kent u Deens rabat al? Ook hiermee kunt u verticale wanden maken van uw overkapping of schutting. Deens rabat worden ook wel triple profiel genoemd, elke plank heeft altijd 3 latten, dit geeft een luxe uitstraling. Deens rabat kunt u ook horizontaal monteren. Kies uit blank of zwart gespoten.

Gadero.nl Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode