Logo Gadero
service

Houten verticale gevelbekleding inspiratie

Kies uit luxe houtsoorten met weinig werking zoals Red Cedar, Siberisch Lariks en Ayous geschikt voor plaatsing op gevels van huizen. Of kies voor de goedkopere varianten van Europees Lariks Douglas en vurenhout, deze profielen zijn alleen geschikt voor verticale montage van wanden van overkappingen en tuinschuren.

Wat is channelsiding?

Channelsiding is de naam van een bepaald profiel, wat u veel terugziet in gevelbekleding. Channelsiding rabatplanken zijn uitgerust met een speciaal afwateringsprofiel, die het mogelijk maakt om deze planken verticaal te monteren zonder dat het water doorkomt naar de achterwand. Door de rechte uitsparingen in het hout kunt u de rabatdelen bijna naadloos in elkaar schuiven. Bovendien ziet u zo geen spijkers of schroeven in uw wand of gevel, wat voor een luxe eindresultaat zorgt.

Red cedar channelsiding noestvrij 18x144mm geschaafd

Duurzame verticale gevelbekleding

Ontdek bij houthandel Gadero allerlei hout voor uw gevelbekleding. Kies uit hout met duurzaamheidsklasse 1-2 soorten voor montage op houten woningen. Deze houtsoorten hebben namelijk een lange levensduur en zijn van nature zeer stabiel, wat ze ideaal voor een gevel maakt. Of bestel houtsoorten met duurzaamheidsklasse 3 voor plaatsing van verticale wanden van terrasoverkappingen. Zorg bij de klasse 3 categorie voor meer tussenruimte tussen de profielen, dus nooit te strak op elkaar monteren. Deze houtsoorten hebben namelijk iets meer ruimte nodig om te werken. Lees meer over de verschillende duurzaamheidsklassen van hout in onze blog.

Thermo gevel

Channelsiding of Halfhouts rabat?

Wist u dat... u verticale channelsiding profielen desgewenst ook horizontaal kan plaatsen, maar halfhouts planken niet verticaal? Het verschillen tussen halfhouts en channel siding is de ronding bij de lip. Deze is bij halfhouts rond en bij channel siding (verticale wandplanken) rechter.

Deens rabat

Kent u Deens rabat al? Ook hiermee kunt u verticale wanden maken van uw overkapping of schutting. Deens rabat worden ook wel triple profiel genoemd, elke plank heeft altijd 3 latten, dit geeft een luxe uitstraling. Deens rabat kunt u ook horizontaal monteren. Kies uit blank of zwart gespoten.