Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe maak je een vlonder van thermo Essen?

Gadero logo
Geschreven doorMaaike
Geplaatst04-08-2022

In deze aflevering van Gadero TV laat Gerben u zien hoe u een vlonder kunt maken van thermisch gemodificeerd Essen. Meer weten? Lees dan snel verder!

Wat is thermisch Essen?

Thermisch gemodificeerd Essen is essenhout dat een modificatieproces heeft gehad. Hierdoor heeft het hout een langere levensduur van 25 jaar of langer en is geschikt voor buitengebruik. Een ideaal alternatief voor tropische hardhoutsoorten. Door deze behandeling krijgt het hout een prachtige donkerbruine kleur. Wilt u meer weten of deze behandeling? Bekijk dan onze Gadero TV over thermisch modificeren.

Thermisch gemodificeerd Essen is verkrijgbaar in verschillende profielen, zoals Rhombus, Channelsiding, Triple blokprofiel en vlonderplank. In deze video gebruikt Gerben de Vlonderplank Thermisch Gemodificeerd Essen 2.0 x 13.0 cm voor Clips.

Thermisch gemodificeerd Essen vlonderplank

Thermisch gemodificeerd Essen behandelen

Thermo Essen heeft al een levensduur van 25 jaar of langer. Dat betekent dat u de plank niet hoeft te behandelen voor de levensduur. U kunt de planken wel behandelen voor de kleurbehoud. Dit houtsoort kunt u behandelen met een WOCA Exterieur olie Teak voor Ayous, Bamboe en meer. Meer weten? Lees onze blog ‘Hoe behandelt u thermisch gemodificeerd hout?

Voordelen thermo wood

Het gebruik van thermo wood, waaronder thermisch Essen, brengt vele voordelen met zich mee. Het is milieuvriendelijk. Het modificatieproces bevat geen chemische middelen en soort er voor dat een houtsoort een veel langere levensduur krijgt. HIerdoor is het een goed alternatief voor tropische hardhout. Daarbij is het ook zeer vormvast en licht in gewicht.

Thermisch gemodificeerd Essen terrasplank

Materialen en gereedschappen voor het maken van een Padouk vlonder met clips

Materialen

Gereedschap

Hoe maak je een vlonder van thermo Essen

Alternatieven voor thermisch gemodificeerd Essen vlonderplank

In deze aflevering gebruikt Gerben Vlonderplank Thermisch Gemodificeerd Essen 2.0 x 13.0 cm voor Clips. Wilt u ook een vlonder maken met blinde bevestiging, maar met een ander houtsoort? In ons assortiment Vlonderplanken voor clips worden verschillende terrasplanken weergegeven die hiervoor geschikt zijn. Wilt u thermo Essen vlonderplanken zonder inkeping? Bekijk dan ons assortiment Thermisch gemodificeerde vlonderplanken.