#267 Hoe maak je een vlonder van thermo Essen?

In deze aflevering van Gadero TV laat Gerben u zien hoe u een vlonder kunt maken van thermisch gemodificeerd Essen. Meer weten? Lees dan snel verder!

Wat is thermisch Essen?

Thermisch gemodificeerd Essen is essenhout dat een modificatieproces heeft gehad. Hierdoor heeft het hout een langere levensduur van 25 jaar of langer en is geschikt voor buitengebruik. Een ideaal alternatief voor tropische hardhoutsoorten. Door deze behandeling krijgt het hout een prachtige donkerbruine kleur. Wilt u meer weten of deze behandeling? Bekijk dan onze Gadero TV over thermisch modificeren.

Thermisch gemodificeerd Essen is verkrijgbaar in verschillende profielen, zoals Rhombus, Channelsiding, Triple blokprofiel en vlonderplank. In deze video gebruikt Gerben de Vlonderplank Thermisch Gemodificeerd Essen 2.0 x 13.0 cm voor Clips.

Een vlonder van thermisch gemodificeerd Essen

Thermisch gemodificeerd Essen behandelen

Thermo Essen heeft al een levensduur van 25 jaar of langer. Dat betekent dat u de plank niet hoeft te behandelen voor de levensduur. U kunt de planken wel behandelen voor de kleurbehoud. Dit houtsoort kunt u behandelen met een WOCA Exterieur olie Teak voor Ayous, Bamboe en meer. Meer weten? Lees onze blog ‘Hoe behandelt u thermisch gemodificeerd hout?

Stappenplan voor het maken van vlonder van Thermisch gemodificeerd Essen.

Voordelen thermo wood

Het gebruik van thermo wood, waaronder thermisch Essen, brengt vele voordelen met zich mee. Het is milieuvriendelijk. Het modificatieproces bevat geen chemische middelen en soort er voor dat een houtsoort een veel langere levensduur krijgt. HIerdoor is het een goed alternatief voor tropische hardhout. Daarbij is het ook zeer vormvast en licht in gewicht. Benieuwd welke voordelen er nog meer zijn? U leest het in onze blog ‘5 redenen om te kiezen voor thermisch gemodificeerd hout’.

Vlonder van Thermisch Essen

Materialen en gereedschappen voor het maken van een Padouk vlonder met clips

Materialen

Gereedschap

Vlonder van Thermisch Essen

Alternatieven voor thermisch gemodificeerd Essen vlonderplank

In deze aflevering gebruikt Gerben Vlonderplank Thermisch Gemodificeerd Essen 2.0 x 13.0 cm voor Clips. Wilt u ook een vlonder maken met blinde bevestiging, maar met een ander houtsoort? In ons assortiment Vlonderplanken voor clips worden verschillende terrasplanken weergegeven die hiervoor geschikt zijn. Wilt u thermo Essen vlonderplanken zonder inkeping? Bekijk dan ons assortiment Thermisch gemodificeerde vlonderplanken.

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op Gadero TV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram