Logo Gadero
service
Gadero TV

Hoe plaats je een akupanel?

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst13-07-2022

In deze Gadero TV laten we u zien hoe u een akupanel bevestigd. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder!

Benodigdheden:

  • Rolmaat

  • Timmermanspotlood

  • Waterpas

  • Invalzaag of handzaag (met fijne tand)

  • Stanleymes

  • Accuboor

1
De akupanelen op maat zagen

Wanneer u de lengte van de desbetreffende muur heeft opgemeten, kunt u deze aan beide zijdes van de akupanelen aftekenen. Daarna kunt u de waterpas gebruiken om een rechte lijn te tekenen. Om te voorkomen dat de latten gaan splinten, kunt u de zaagsneden aftapen. Gebruik hiervoor doorzichtige tape, zodat u de getekende lijn blijft zien. Moet u de akupanel in de lengte op maat maken? U kunt de nietjes van de lat verwijderen en de lat naar de maat zagen en het vilt snijden.

2
De akupanelen plaatsen

U kunt de akupanelen op twee manieren bevestigen, namelijk met kit of schroeven. De wandpanelen zijn op iedere muur te plaatsen met schroeven of high tack kit. Het voordeel aan vastschroeven is dat u de wandpanelen gemakkelijk weer mee kunt nemen bij een verhuising of elders kan plaatsen. Wanneer u gebruik maakt van de high tack kit is dit lastiger. Gerben gebruikt in deze aflevering zwarte schroeven 4 x 30mm. Deze plaatst hij verticaal om de 50cm en horizontaal 30cm.Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u op de rand van de nietjes de kit plaatsen.

Akupanel wandpanelen

In deze video plaatst Gerben akupanel, ook wel wandpanelen genoemd, in onze showroom in Breukelen. Deze akupanel verbetert de akoestiek in de desbetreffende kamer. Daarnaast hebben ze een gaaf design met smalle houten latjes. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk van donker zwart eiken tot lichte Es. Het hout is afkomstig van verantwoorden bossen en het vilt is gemaakt van gerecycled materiaal.

Akupanelen wandpaneel

Voordelen akupanel

Onze akupanelen hebben meerdere voordelen. Een akupanel verbeterd de kamerakoestiek tot wel 50%. Hierdoor zal het galmende effect in uw woning verminderen. Naast dat de akoestiek wordt verbeterd zijn de wandpanelen ook prachtig om te zien. Een akupanel is niet alleen geschikt voor een grote ruimte, maar is ook te gebruiken voor kleinere ruimtes zoals, woonkamer, werk- of studeerkamer, slaapkamer of speelkamer. Deze panelen hebben een lengte van 3 meter en daardoor kunnen ze bijna elke muur van beneden tot boven bekleed worden.

Akupanel interieur

De akupanels zijn verkrijgbaar vijf kleuren, namelijk lichte Es, onbehandeld Eiken, Mokka zwart Eiken, Mahonie Naturel en lichtbruin Noten. Hierdoor is er altijd een wandpaneel die matched met uw nieuwe Parket, PVC of Laminaat vloer. U kunt kiezen voor een wandpaneel die een overeenkomende kleur heeft met u vloer, maar u kunt ook voor een tegenovergestelde kleur gaan voor meer contrast.

Akupanelen plaatsen

Materialen en gereedschappen voor een akupanel

Materialen

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten!