#264 Hoe plaats je een akupanel?

In deze aflevering van Gadero TV laat Gerben u zien hoe u een akupanel bevestigd. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees dan snel verder!

Akupanel wandpanelen

In deze video plaatst Gerben akupanel, ook wel wandpanelen genoemd, in onze showroom in Breukelen. Deze akupanel verbetert de akoestiek in de desbetreffende kamer. Daarnaast hebben ze een gaaf design met smalle houten latjes. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, namelijk van donker zwart eiken tot lichte Es. Het hout is afkomstig van verantwoorden bossen en het vilt is gemaakt van gerecycled materiaal.

Voordelen akupanel

Onze akupanelen hebben meerdere voordelen. Een akupanel verbeterd de kamerakoestiek tot wel 50%. Hierdoor zal het galmende effect in uw woning verminderen. Naast dat de akoestiek wordt verbeterd zijn de wandpanelen ook prachtig om te zien. Een akupanel is niet alleen geschikt voor een grote ruimte, maar is ook te gebruiken voor kleinere ruimtes zoals, woonkamer, werk- of studeerkamer, slaapkamer of speelkamer. Deze panelen hebben een lengte van 3 meter en daardoor kunnen ze bijna elke muur van beneden tot boven bekleed worden.

Stappenplan voor akupanel plaatsen

Doe-het-zelf

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Bouwtijd:

02 uur

Geschatte kosten:

€ 250,00 - € 700,00

Benodigdheden:

Rolmaat
Timmermanspotlood
Waterpas
Invalzaag of handzaag (met fijne tand)
Stanleymes
Accuboor

Stap 1: "De akupanelen op maat zagen"

Wanneer u de lengte van de desbetreffende muur heeft opgemeten, kunt u deze aan beide zijdes van de akupanelen aftekenen. Daarna kunt u de waterpas gebruiken om een rechte lijn te tekenen. Om te voorkomen dat de latten gaan splinten, kunt u de zaagsneden aftapen. Gebruik hiervoor doorzichtige tape, zodat u de getekende lijn blijft zien. Moet u de akupanel in de lengte op maat maken? U kunt de nietjes van de lat verwijderen en de lat naar de maat zagen en het vilt snijden.

Stap 2: "De akupanelen plaatsen"

U kunt de akupanelen op twee manieren bevestigen, namelijk met kit of schroeven. De wandpanelen zijn op iedere muur te plaatsen met schroeven of high tack kit. Het voordeel aan vastschroeven is dat u de wandpanelen gemakkelijk weer mee kunt nemen bij een verhuising of elders kan plaatsen. Wanneer u gebruik maakt van de high tack kit is dit lastiger. Gerben gebruikt in deze aflevering zwarte schroeven 4 x 30mm. Deze plaatst hij verticaal om de 50cm en horizontaal 30cm.Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u op de rand van de nietjes de kit plaatsen.

Akupanel interieur

De akupanels zijn verkrijgbaar vijf kleuren, namelijk lichte Es, onbehandeld Eiken, Mokka zwart Eiken, Mahonie Naturel en lichtbruin Noten. Hierdoor is er altijd een wandpaneel die matched met uw nieuwe Parket, PVC of Laminaat vloer. U kunt kiezen voor een wandpaneel die een overeenkomende kleur heeft met u vloer, maar u kunt ook voor een tegenovergestelde kleur gaan voor meer contrast.

Materialen en gereedschappen voor een akupanel

Materialen

Gereedschappen

Wilt u meer inspiratie opdoen voor uw interieur? Bekijk onze binnenvloeren assortiment.

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram