Logo Gadero
service
Gadero TV

Verschil tussen Vuren en Grenen #252

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst30-03-2022

In aflevering 252 van Gadero TV vertelt Henk Jan over het verschil tussen Grenen en Vuren. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Vuren vs Grenen

Deze twee naaldhoutsoorten hebben vele overeenkomsten met elkaar. Beide hebben nagenoeg dezelfde kleur en zijn ze harshoudend. Toch zijn er een aantal aspecten waarin deze verschillen. Zo heeft vurenhout vele kleine ronden noesten. Grenenhout heeft minder noesten, maar deze zijn wel groter. Vuren is nagenoeg geurloos en Grenen heeft een kenmerkende harsgeur. In onze blog “Verschil tussen vuren- en grenenhout” wordt er uitgebreid weergegeven wat het verschil is tussen deze twee houtsoorten.

Grenen vuren

Vuren voor buiten

Vuren is in verschillende producten weer te vinden op Gadero.nl, zoals tuinschermen, gevelbekleding, bouwmaterialen of blokhutten. Ook kunt u verschillende soorten behandeling tegenkomen, zoals geïmpregneerd, thermisch gemodificeerd of onbehandeld.

thermisch gemodificeerd vuren

Grenen voor in de tuin

Grenenhout is een populair product wat veel terugkomt in de tuin. Dit houtsoort wordt het meest gebruik om schuttingen en vlonders van te maken. Hierin vindt u onder andere geïmpregneerd Grenen en thermisch gemodificeerd grenen. Verder zijn er ook kant-en-klare tuinschermen en overkapping in dit houtsoort te verkrijgen.

Grenen blokhutprofiel

Meer Gadero TV afleveringen