#252 Is Vuren hetzelfde als Grenen?

In aflevering 252 van Gadero TV vertelt Henk Jan over het verschil tussen Grenen en Vuren. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Vuren vs Grenen

Deze twee naaldhoutsoorten hebben vele overeenkomsten met elkaar. Beide hebben nagenoeg dezelfde kleur en zijn ze harshoudend. Toch zijn er een aantal aspecten waarin deze verschillen. Zo heeft vurenhout vele kleine ronden noesten. Grenenhout heeft minder noesten, maar deze zijn wel groter. Vuren is nagenoeg geurloos en Grenen heeft een kenmerkende harsgeur. In onze blog “Verschil tussen vuren- en grenenhout” wordt er uitgebreid weergegeven wat het verschil is tussen deze twee houtsoorten.

Grenen of Vuren

Vuren voor buiten

Vuren is in verschillende producten weer te vinden op Gadero.nl, zoals tuinschermen, gevelbekleding, bouwmaterialen of blokhutten. Ook kunt u verschillende soorten behandeling tegenkomen, zoals geïmpregneerd, thermisch gemodificeerd of onbehandeld.

Thermisch gemodificeerd Vuren

Grenen voor in de tuin

Grenenhout is een populair product wat veel terugkomt in de tuin. Dit houtsoort wordt het meest gebruik om schuttingen en vlonders van te maken. Hierin vindt u onder andere geïmpregneerd Grenen en thermisch gemodificeerd grenen. Verder zijn er ook kant-en-klare tuinschermen en overkapping in dit houtsoort te verkrijgen.

Grenen planken

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, handige klustips, video's en hout en tuin trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram