Houtsoorten

Op deze pagina beschrijven we de verschillende houtsoorten die wij leveren. Zowel informatie over de herkomst en eigenschappen van alle hardhout als naadhout soorten vindt u hier. Klik per type houtsoort door voor details. Onderaan deze pagina gaan we nader in op de algemene verschillen tussen hardhout en naaldhout.

Naaldhout

U kunt kiezen uit diverse Midden Europese naaldhout soorten:

Vurenhout

Grenenhout

Douglas Hout

Lariks Hout

Kastanje Hout

Hardhout

Wij leveren duurzaam tuinhout in diverse tropische hardhoutsoorten:

Azobe

Ipe Hout

Bankirai

Bilinga

Keruing

Massaranduba

Angelim Vermelho

Composiet kunststof

WPC composiet

Tuinhout merken

Elephant by Dekker hout

Bear County Universo

Megawood

Tuindeco

Klik door op de houtsoort voor meer informatie en kenmerken.

Wat is het verschil in hardhout en naaldhout? Hardhout gaat 25 jaar of langer mee. Met name voor uw vlonderpalen of schuttingpalen die in de grond staan, adviseren we hardhout. Ons naaldhout is overigens altijd onder druk vacuüm geïmpregneerd en heeft daardoor een iets kortere levensduur van 10 tot 15 jaar.

Welke type naaldhout verkopen wij? Ons naaldhout tuinhout is altijd Midden-Europees vurenhout en Celfix behandeld (onder hoge druk vacuüm geïmpregneerd). Kwalitatief het allerbeste waarbij rekening is gehouden met de nieuwste milieuregels. Onder Midden-Europa verstaan wij: daar waar klimatologisch de betere/beste bomen groeien. De jaarringen zijn daar evenwichtig, waardoor er een sterke houtstructuur ontstaat. Al ons hout heeft daardoor het Komo keurmerk. Het Midden-Europees vurenhout is ook nog eens PEFC.

Welk type hardhout verkopen wij? Ons hardhouten tuinhout wordt geleverd vanuit Indonesie, Afrika en Zuid Amerika. Hardhout draagt zowel het PEFC, FSC als het Komo keurmerk. De schuttingschermen en meeste planken zijn van het hoogwaardige Bankirai / Billenga hardhout. De palen van het duurzame Azobe, Massaranduba, Bilinga of Angelim Vermelo. Het PEFC keurmerk staat garant voor een deskundig bosbeheer met onder andere het herplanten van jonge bomen. Daarnaast zijn er ondersteunende sociale- en op kleine ondernemingen gerichte maatregelen in het land van herkomst. Kortom met PEFC hout koop u bij ons geen hout met een dubbele bodem. Daarnaast is ons hardhout van een hoge kwaliteit en gedurende jaren op duurzaamheid getetst. Alle hardhout is bij ons altijd duurzaamheidsklasse 1.

Wat is Bankirai hardhout precies? Dit is een speciaal soort tropisch hardhout geschikt voor toepassing in de tuin met duurzaamheidsklasse 1. Hardhouten Bankirai maar ook Azobe, Bilinga, Garapa of Massaranduba vlonders gaan 20/25 jaren mee, vlonders van vurenhout bij normaal gebruik 7 tot 15 jaar. Overigens is al ons hardhout PEFC, FSC gekeurd en KOMO gecertificeerd.

Houthandel Gadero bezorgt tuinhout in heel Benelux, van Zuid Holland tot Drenthe en verder naar het Noorden en Zuiden.

Gadero