Logo Gadero
inspiratieservice

Wovar Haardhout rek - Maak simpel uw eigen houtopslag - Per Stuk

Verzinkt Staal
Doe-het-zelf haardhout opbergen
wovar_haardhout_rek_maak_simpel_uw_eigen_houtopslag_3
wovar_haardhout_rek_maak_simpel_uw_eigen_houtopslag_2
wovar_haardhout_rek_maak_simpel_uw_eigen_houtopslag_1

24,95

incl. BTW

160 stuks op voorraad
1 tot 3 dagen
Details
Diepte
10 cm
Breedte
35 cm
Hoogte
15,5 cm
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Eenvoudige doe-het-zelf houtopslag

  • Geschikt voor elke afmeting

  • Netjes opbergen van haardhout

Specificaties

Materiaal
Staal
Kleur
Verzinkt kleur
Breedte
35 cm
Diepte
10 cm
Hoogte
15,5 cm

Wovar Haardhout rek - Maak simpel uw eigen houtopslag - Per Stuk

Uw haardhout netjes opbergen? Dat kan met dit haardhout rek van Wovar. Het product bestaat uit twee beugels, waarmee naar eigen wens een haardhout opslag kan worden gebouwd. Dit kan in iedere lengte en hoogte, net wat u nodig heeft. Wel is het aan te raden om elke twee meter een extra beugel te plaatsen.

Haardhout opslag bouwen

Als u een houtkachel heeft, dan wilt u graag de grote stapels haardhout ergens opslaan. Om dit netjes te doen, kunt u een haardhout opslag bouwen met dit product. De koppeling heeft een voetplaat die 35 x 10 centimeter is. Gebruik voor de montage slotbouten M8 x 90 of houtdraadbouten M10 x 30. Deze combineert u met hardhoutboren 8 mm voor de slotbout en 6 mm voor de houtdraadbout. De zijkanten van de opslag maakt u met houten palen van 7 bij 7 cm dikte. Het gedeelte waar het hout opgestapeld wordt, maakt u vervolgens met balken van 4,5 bij 7 cm, voor en achter. We raden aan om elke 2 meter een koppeling te plaatsen, voor maximale sterkte. Om een simpel houtrek van 2 x 2 te maken, heeft u dus vier 7 x 7 cm palen van 2 meter nodig en twee 4.5 x 7 cm balken van 2 meter.

Om het geheel bij elkaar te houden, kunt u gebruik maken van slotbouten of houtdraadbouten. Deze draait u in de schroefgaten die allemaal een doorsnede van 10 millimeter hebben. De voetplaat heeft bij beide palen 4 schroefgaten. De palen worden bij elkaar gehouden met 4 schroefgaten en de balken beide met 1 schroefgat. U kunt de palen dus met bijvoorbeeld 2 slotbouten per paal vastzetten en de balken met 1 houtdraadbout.