Blokhut Gretel 250 + 540 x 250 cm met royale overkapping

Productnummer: DE112042 Inclusief dubbel glas en 36 m2 dakshingles

€ 2598,95 per stuk
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Funderingsbalken met afwatering
Funderingsbalken met afwatering
Dakbedekking Puntdak
Dakbedekking Puntdak
Dakgootset
Dakgootset
Laten Impregneren (levertijd 10 weken)
Laten Impregneren (levertijd 10 weken)
Dakraam
Dakraam
Wanden
Wanden
Kit voor dakbedekking
Kit voor dakbedekking
Afdekkap
Afdekkap
Grondverf laag (levertijd 7-8 weken)
Grondverf laag (levertijd 7-8 weken)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Extra Achter- en zijwanden
Extra Achter- en zijwanden
Piketpalen + constructieliggers (fundering)
Piketpalen + constructieliggers (fundering)
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Beglazingskit
Samenstelling Sluiten
  • € 2598,95 Standaardproduct Blokhut Gretel 250 + 540 x 250 cm met royale overkapping
  • € 0,00 Extra opties bekijk opties
  • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Gretel 250 + 540 x 250 cm met royale overkapping

  • Zeer royale overkapping
  • 44 mm dikke blokhutprofielen
  • Uit te breiden met diverse extra opties
  • Onbehandeld hout (behandelen sterk aanbevolen)

Blokhut Gretel 250 + 540 x 250 cm met royale overkapping

Wilt u een luxe berging met luifel van 8 meter breed in uw tuin plaatsen? Dan is deze luxe blokhut Gretel 8x3 meter met fraai dak iets voor u. De wanddikte van blokhut Gretel is 44 mm dik en het hout is kwalitatief Noord Europees vurenhout. De bergruimte is 2.5 bij 2.5 meter groot. De overkapping is 5,4 meter breed en 2,5 meter diep, dus groot genoeg voor een ruime loungeset en/of ruime houten tuintafel. De 2 schuine tuindeuren zijn praktisch, u kunt eenvoudig uw tuinberging betreden van alle kanten. 

Verder kijken:  overkapping ca 8 meter breed

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Gretel kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Gretel. Deze starterset  bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 4 opties:

1. Door ons uw blokhut Gretel laten impregneren (aanbevolen) kost ca. 4 - 6 weken levertijd extra. Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante Embadecor beits.

2. Wilt u liever uw blokhut in een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Kies wel altijd voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor enkele bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 6 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

4. Het laten spuiten van een grondlaag kost ca. 5-7 weken extra levertijd. Let op, dakbeschot wordt niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we de grondverf spuitlaag aan. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan kleur. De levertijd van deze optie is wel relatief lang en de kosten relatief hoog.

Fundering

Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Dakbedekking

Blokhut Gretel wordt standaard geleverd met 36 m2 dakleer. Via de extra opties kunt u nog tal van andere dakbekking bijbestellen (meerprijs). U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van Dakshingels in diverse varianten en kleuren waaronder Dakshingles Recht Zwart of Beverstaart Rood. 

Meegeleverd

Dit blokhut wordt standaard geleverd met tekeningen en zwarte dakshingles (recht). Naar wens kunt u bij opties ook kiezen voor rechte dakshingles in de kleur rood, groen en bruin. Blokhut Gretel wordt met losse roedes voor deuren en ramen geleverd. Deze blokhut Gretel met wanden van 44 mm wordt standaard geleverd met een afsluitbaar cilinderslot, 2 sleutels en deurhengen om de deuren stevig te monteren. Zo is uw blokhut veilig afgesloten.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Afmetingen

De breedte van deze populaire blokhut is 790 cm (540 + 250 cm) en de diepte is 250 cm. De hoogte van blokhut Gretel met overkapping is 282 cm en de funderingsmaat is 770 x 230 cm. De dubbele deur is inclusief kozijn 120 x 188 cm. De ramen zijn te openen en zijn 76 x 112 cm inclusief kozijn. De blokhutprofielen zijn 45 mm dik. Deze blokhut kan gespiegeld opgebouwd worden.

Hout geschaafd Ja
Afmetingen 250+540x250 cm
Funderingsmaat 770x230 cm
Nokhoogte 282 cm
Overkapping 540 cm
Staanders 2
Ramen 2 (76x122)
Deuren 1 (120x188)
Beglazing Dubbel glas
Daksoort Schilddak
Dakbedekking Dakshingles
Dakoppervlak 29,0 m²
Inhoud 13,8 m³
Oppervlakte (m²) 17,7 m²
Gespiegeld op te bouwen? Ja

Extra zijwanden?

Wilt u graag extra zijwanden toevoegen aan uw blokhut? Selecteer bij extra opties voor een extra zijwand. De zijwand wordt gemaakt van blokhutprofiel planken. De zijwand wordt bevestigd met behulp van een dubbele u-lijst.

Check onze aanbieding, blokhut Gretel geleverd met dubbel glas, gratis bezorging en 36m2 dakshingles recht. 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Blokhut Gretel Blokhut Gretel 250 + 540 x 250 Inclusief dubbel glas en 36 m2 dakshingles Ruim op voorraad
€ 2598,95 per stuk incl. btw