Logo Gadero
service

Sauna lampen

Heeft u een houten saunahuis of een saunabarrel? Dan is deze natuurlijk niet compleet zonder de juiste verlichting! Gelukkig bieden wij een ruim assortiment saunaverlichting aan die passen bij de sauna in elke stijl. Wilt u een moderne lamp, of toch liever een klassiek design? Geen probleem, dit bieden wij aan in ons assortiment. 

Welke saunalamp heb ik nodig?

Goede vraag! Het is namelijk in de eerste plaats heel persoonlijk welke verlichting het beste bij u pas. We raden aan om van tevoren goed te bedenken waar u de lamp wilt hebben hangen. Hiermee kunt u van tevoren bedenken hoe de schijnrichting is en of dit voor u prettig is. Let er dus op of een lamp een hoeklamp is, of dat deze vlak aan de wand bevestigd dient te worden.

De meeste saunaverlichting wordt gevoed vanuit de saunakachel. Hierbij zit er verschil tussen lampen die op 400V kachels kunnen of op 230V kachels. Saunalampen van 230V worden ook wel plug&play genoemd. Let er dus op dat u de juiste lamp op de juiste kachel zet. Deze moeten met elkaar matchen, anders kan het niet aangesloten worden. De aansturing van de verlichting kan via het paneel van de saunakachel. 

Voor het aansluiten van saunalampen van Karibu heeft u ook de juiste kabel nodig die niet standaard worden meegeleverd. Deze Karibu Siliconenkabel 3-aderig 1,5 mm² - Lengte 3 meter vindt u bij alle saunalampen van Karibu bij de bijbehorende producten. Deze kabel kunt u direct aansluiten via het bedieningsappartaat van de kachel of rechtstreeks op de juiste stroomaansluiting.

Wij leveren onder veilige Thuiswinkel Servicegaranties verlichting voor uw buitensauna van bekende merken als Karibu, Interflex en Tuindeco.

Sauna inspiratie