Logo Gadero
service

Flauwe Trapbalk geimpregneerd hout voor tuintrap 5 treden - Aantrede Extra breed

Productnummer
PL80005-42-1950-650
Geïmpregneerde houten balk
Voor een tuintrap met 5 treden
flauwe_trapbalk_geimpregneerd_5_treden
trapbalken_2
Per stuk

53,25

incl. BTW

41 stuks op voorraad
1 tot 5 dagen
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Voor een zelfgemaakte tuintrap, veel sneller dan zelf een trapwang maken

  • Geïmpregneerd voor een lange levensduur

  • Extra diepe treden van 39 cm, loopt prettig

  • Voor bij een vlonder, steiger of verhoging in uw tuin

  • Niet voor professioneel gebruik

Specificaties

Materiaal
Hout
Houtsoort
Naaldhout
Kleur
Groen
Dikte
4,2 cm

Flauwe Trapbalk geimpregneerd hout voor tuintrap 5 treden - Aantrede Extra breed

Wilt u graag een houten tuintrap maken naar uw vlonder, veranda of ander hoger gelegen gedeelte in uw tuin? Met deze flauwe trapbalk van 5 treden zet u zelf een stevige houten trap met extra diepe treden in elkaar. De trapwang is geschikt voor een trap van vijf traptreden en bestaat uit naaldhout dat onder hoge keteldruk geïmpregneerd is. De trapbalk is daardoor een stuk duurzamer geworden, waardoor u lang gebruik kunt maken van uw houten tuintrap.

Kenmerken geïmpregneerde houten trapbalk

De geïmpregneerde trapbalken zijn 4.2 cm dik, 195 cm lang en 65 cm hoog. Met een 5 treden trap van deze balken overbrugt u dus een hoogteverschil van 65 cm. Deze zogenaamde flauwe trap heeft een extra diepe aantrede van 39 cm en een optrede van 13 cm. Met vlonderplanken maakt u de vijf treden voor de trap. Wilt u een trap met een ander aantal treden of een stijle tuintrap maken bij uw steiger? Kijkt u dan eens bij onze andere >trapbalken.

Monteren naaldhouten trapbalk

Deze prefab trapbalken of trapwangen plaatst u aan weerszijden van de trap. Plaats de balken maximaal 40 cm uit elkaar. Gebruik extra trapbalken in het midden als u een bredere trap gaat bouwen. Maakt u een vlondertrap met een breedte tussen de 80 en 120 cm? gebruik dan in totaal vier trapbalken om uw treden te ondersteunen.

De planktreden voor uw trap zijn niet inbegrepen. U gebruikt vlonderplanken om zelf de treden te maken. Leg bijvoorbeeld enkele smalle planken naast elkaar om traptreden van 39 cm diep te krijgen. Let hierbij op de tussenruimte die nodig is, aangezien het hout nog uitzet. Houd een tussenruimte van 1 cm tussen de planken aan. Zie bijbehorende producten diverse suggesties van planken van 19-20 cm breed. Leg hier per tree steeds 2 stuks van neer.

Het is belangrijk om de trap goed vast te zetten. Gebruik hier bijvoorbeeld een hardhouten paal van minimaal 6 x 6 cm en m8 x 120 gegalvaniseerde slotbouten voor. De onderkant van de vlondertrap kunt u ook vastzetten aan uw vlonder of aan bestrating. Plaats de hardhouten palen minimaal 100 cm in de grond. Er komen behoorlijk wat krachten op uw trap te staan, bespaar dus niet op de fundering.

Meer trapbalken

Is dit toch niet het product dat u zoekt? Wilt u bijvoorbeeld graag een stijle trap maken met minder of juist meer treden? Kijk dan eens bij ons complete assortiment >trapbalken en ons assortiment >geïmpregneerde vlonderplanken voor de treden van uw trap.

Bijbehorend bij dit product