Gadero houtsoorten

Welke houtsoort past het best bij uw klus

Gadero houtsoorten

Houtsoorten

Houtsoorten

Kies in het linkermenu een houtsoort waarover u meer informatie wilt vinden. Abonneer ook op ons Youtube kanaal met o.a. video's over houtsoort van de maand, handige tuinklus-tips en meer.

Soorten profielen

Naast informatie over allerlei houtsoorten heeft Gadero ook handige uitleg pagina's over soorten profielen. Bekijk bijvoorbeeld ons overzicht van alle soorten en verschillen van rabatdelen. Ontdek tevens de verschillende vlonderplanken, van trendy scheepsdekprofiel tot vlak geschaafd in smal of extra breed.

Gadero nieuws, klusvideo's, foto's en meer

facebook gadero   Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV   Abonneer voor Doe het Zelf klustips voor al uw tuinprojecten, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie   Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, houten tuinmeubels, tuinhuis enz

blog gadero   Inspiratie en ideeen! Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram

 

Veel gestelde vragen over houtsoorten

Wat is het verschil in hardhout en naaldhout? 
Grofweg kan je zeggen dat hardhout dubbel zo lang meegaat als naaldhout (ook wel zachthout genoemd). Hardhout heeft een levensduur van 20-25 jaar. Uiteraard hoe dikker bijvoorbeeld een tuinpaal hoe langer de levensduur. Ook een vlonderplank die droog kan waaien gaat langer mee dan een paal die in de grond staat. Ook binnen hardhout zijn er veel verschillen. Zo gaat Azobe en Bankirai zeer lang mee en is een soort als Keruing met circa 10 jaar wel af.

Binnen naaldhout zijn de verschillen groot. Keteldruk geïmpregneerd grenen en vuren gaat 10-15 jaar mee. Onbehandeld Lariks Douglas gaat boven de grond circa 10-15 jaar mee. Plaats Lariks staanders en wanden altijd op betonpoeren en betonbanden. Binnen Naaldhout maakt Noordeuropees of Midden Europees ook een wereld van verschil. Bij Midden Europees grenen zijn de noesten groter (immers hier groeien bomen sneller) dan bij Scandinavisch vuren. Naaldhout wordt tot slot ook wel zachthout genoemd. 

Hoe kan ik de houtsoorten het beste vergelijken? 
Zorg dat u geen appels met peren vergelijkt. Hardhout bestaat niet. Dus altijd even goed doorvragen wat u echt koopt. Bankirai, Kapur, Ipe, Pardouk en Keruing zijn niet met elkaar te vergelijkbaar en vallen in geheel andere prijsklasses. Ook geschaafd en gedroogd hout is weer heel iets anders dan bezaagd en ongedroogd hout. Verdiep u is ons advies. Kies in het linkermenu een houtsoort en lees meer informatie. 

 

Gadero Thuiswinkel Waarborg Service. Bij de grootste in hout.

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode