Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

Wat te doen in je tuin in februari?

Joanie
Geschreven doorJoanie

Ontwaak je tuin uit de winterdip!

Het is februari en ook deze maand kunnen we bezig zijn in onze tuin om ons alvast voor te bereiden op het mooiere weer dat er straks weer aan zit te komen.

Tuinonderhoud

Controleer nu grondig de houten elementen in je tuin, zoals schuttingen en tuinhekken, om te zien hoe ze de winter hebben doorstaan. Als je bijvoorbeeld houtrot constateert bij de palen van je schutting, is dit het ideale moment om ze te vervangen. Dit geldt ook voor tuinonderdelen die mogelijk beschadigd zijn door stormachtig weer. Pak deze zaken direct aan, zodat je tuin weer in optimale staat verkeert wanneer de lente aanbreekt.

Korting bij Gadero

Deze maand is het Early Bird korting bij Gadero. Je ontvangt korting op onder andere hardhouten vlonderplanken, thermisch gemodificeerde gevelbekleding en schuttingen!

Kleur toevoegen aan je tuin

Geef je tuin nu alvast wat kleur in deze donkere periode door verschillende planten in bakken en potten te plaatsen of bestaande planten in je tuin te verplaatsen. Dit hangt volledig af van jouw plannen voor de tuin dit jaar. Net als vorige maand is februari een geschikte tijd om je te oriënteren en een duidelijk plan te maken voor je tuin. Als je van plan bent om met bloemen, planten, kruiden of groenten aan de slag te gaan, is een mooi tuinhuisje of berging handig om je benodigde materialen op te bergen. Breng gerust een bezoek aan onze showterreinen in Groningen en Breukelen om inspiratie op te doen. Gadero biedt een prachtig assortiment aan overkappingen, schuttingen en vlonders, en onze experts staan klaar om je te helpen bij het verwezenlijken van jouw droomtuin.

Snoeien in de tuin

Neem de tijd om de beplanting in je tuin te onderzoeken en beslis of je deze maand moet snoeien. Laat afgevallen bladeren en klein snoeiafval voorlopig in de border liggen, omdat egels er graag hun winterslaap onder houden en het tevens de planten beschermt tegen mogelijke vorst. Begin met het strooien van kalk op je gazon (en je mag zelfs ook in de border), dit bevordert de groei van het gras en vermindert de kans op mos.

Containerberging

Mocht je deze nog niet hebben, dan hebben we nog een leuke klus voor deze maand, namelijk het bouwen van een containerberging om zo je containers te camoufleren.