Logo Gadero
service
Gadero TV

De 5 voordelen van een Pergola in je tuin!

Joanie
Geschreven doorJoanie

Overweeg je een pergola in de tuin te plaatsen? Ontdek de 5 voordelen waarom een pergola een prachtige aanvulling is op je tuin!

1. Een pergola creëert diepte in je tuin

Een groot voordeel van een pergola is dat het meer diepte geeft waardoor je tuin groter lijkt en een heel andere uitstraling krijgt. Het is daarnaast een leuke manier om een doorgang te vormen naar verschillende delen van je tuin. Hierdoor onderbreek je de zichtlijn, wat een speels effect geeft.

2. Een pergola is ideaal voor klimplanten 

Door je pergola te laten begroeien breng je heel makkelijk wat groen in je tuin en bovendien kan een klimplant ook voor extra schaduw zorgen. Klimplanten als de klimdruif of de blauwe of de witte regen werken zich eenvoudig op tegen de staanders van de pergola. Zo maak je in wezen een groene pergola die helemaal in je tuin past.

3. Een pergola is een budgetvriendelijke oplossing 

Je maakt een voordelige pergola met 8,5 x 8,5 cm lariks douglas palen of 8,8 x 8,8 cm palen van bijvoorbeeld geïmpregneerd naaldhout. Voor een luxere pergola kies je voor palen van hardhout. Deze zijn duurder,, maar deze palen hebben een zeer lange levensduur en een luxe uitstraling.

4. Een pergola is eenvoudig te plaatsen 

Een pergola bestaat slechts uit palen en de balken. Om deze aan elkaar te verbinden biedt Gadero speciale pergola hoek-elementen en verbinders waarmee je een stevige constructie maakt.

5. Een pergola maken met schaduwdoek

Een pergola is de perfecte plek om een schaduwdoek aan op te hangen. Bij een pergola zien we vaak dat een harmonica schaduwdoek hiermee gepaard gaat.  Hiermee bepaal je namelijk zelf de hoeveelheid schaduw onder je pergola, want je kunt deze open en dicht doen.

Abonneer ook op ons Youtube-kanaal Gadero TV voor meer klus- en inspiratievideo's!

Abonneer nu op Gadero TV