Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

#214 Interflex blokhut in elkaar zetten

Gadero logo
Geschreven doorDemi
Geplaatst24-11-2022

In Gadero TV #214 laat Ronny u zien hoe u eenvoudig een Interflex prefab blokhut in elkaar zet. Deze luxe, maar toch betaalbare Blokhut 4x3 met een wanddikte van 50 mm zorgt er voor dat de woning al is geïsoleerd en dus geschikt is als bijvoorbeeld vakantiewoning of tuinkantoor. De dubbele deur en de ramen worden standaard geleverd met isolatieglas en een-hand draai-kiepramen. 

Blokhut Interflex 4x3 

De Blokhut Interflex 4x3 dankt zijn naam aan de binnenmaat van 400 x 300 cm. De buitenmaat van de blokhut, inclusief de oortjes is zelf 440 x 340 cm. Verder bevindt zich ook een luifel aan de voorkant die nog eens voor 90 cm extra diepte zorgt. De blokhut heeft een nokhoogte van ca. 265 cm. Door de wanddikte van 50 mm is het niet nodig om de blokhut nog extra te isoleren. Ook de ramen en deuren die worden meegeleverd zijn van isolatieglas. Hierdoor bent u in de winter en zomer voorzien van alle comfort. 

Werkwijze

Voor u begint met het opbouwen van uw blokhut is het belangrijk om de onderdelen te sorteren. U kunt dit het best sorteren op maat en op soort. Op die manier is het mogelijk snel uw blokhut op te bouwen en hoeft u niet steeds te zoeken naar al uw materiaal. 

Let er wel op wanneer u op warme dagen wilt gaan werken aan de opbouw van uw blokhut, dat u het hout niet te lang in de zon laat liggen. Hierdoor kan het hout krom trekken en dit zou zonde zijn van het uiteindelijke resultaat.  

Interflex Blokhut

Fundering

Het is belangrijk dat uw ondervloer 100% waterpas is voordat u begint met het monteren van de fundering. Zorg voor funderingsbalken met afwateringsprofiel, deze hebben een langere levensduur. Ons advies is om de blokhut te behandelen voordat u deze gaat monteren. U kunt kiezen uit verschillende waterpas ondervloeren. U kunt kiezen voor een ondervloer van betontegels, een gestorte betonvloer of een houten vlonder

Dakbedekking

Deze blokhut wordt standaard geleverd met Dakshingles Recht Zwart/Grijs. Via de extra opties is het mogelijk andere kleuren Dakshingles Recht te bestellen. Ook kunt u ze in de variant Beverstaart mee bestellen, deze zijn er in de kleuren zwart/grijs, groen en rood.

Let op! Asfaltnagels (t.a.v. monteren dakshingles) en dakplankspijkers (voor montage dakbeschot) worden niet standaard meegeleverd, u kunt deze apart via de extra opties meebestellen.

Wilt u graag een luxere en duurzamere afwerking van uw dak? Kies dan voor de lichtgewicht Onduvilla Dakpanplaten. Deze worden als complete set geleverd en zijn verkrijgbaar in de kleuren gevlamd rood, gevlamd groen en zwart. Ook kunt u kiezen voor speciale kleuren zoals Terracotta, Classic Rood en Leisteen/grijs. 

Behandeling

Deze blokhut Interflex 4x3 wordt onbehandeld geleverd. Voor een meerprijs is het mogelijk om uw blokhut te laten impregneren of te laten coaten in een door u gewenste kleur. 

De eerste optie waarvoor gekozen kan worden is dompel impregnatie in de kleur groen. Wij bevelen dit zeker aan en u hoeft zich geen zorgen te maken over een langere levertijd (standaard ca. 4 weken). Enkel in het hoogseizoen kan het af en toe wat oplopen. Door de blokhut geïmpregneerd te bestellen beschermt u deze tegen schimmels, insecten en (blauw)hout. 

Let op! Het impregneren van de blokhut beschermt het hout niet tegen weersinvloeden (zon en regen) en werking. Na circa 2-3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) alsnog behandelen / aflakken is ons advies. Wie kiest voor groen impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante beits.

Een andere optie is om uw blokhut te laten coaten. U kunt er voor kiezen om alleen het exterieur te laten coaten met een 2-laagse behandeling, zodat alle buitenzijden van de wanden zijn gecoat. Maar u kunt ook kiezen voor een complete coating. Dan wordt de gehele blokhut van binnen en buiten voorzien met een 2-laagse behandeling.

Interflex Blokhut

Materialen en benodigdheden

Voor het monteren van deze blokhut zijn verschillende producten gebruikt. Hieronder staat een overzicht wat u nodig heeft om deze Blokhut Interflex 4x3 te monteren. 

Benodigdheden voor het bouwen van een prefab houten woning:

  • Schroevendraaier

  • Vlinderboor

  • Potlood

  • Rolmaat

  • Accuboormachine

  • Waterpas

  • Rubberen hamer

  • Handzaag

  • Goede fundering

  • Zwaaihaak

Interflex Blokhut

Liever een andere blokhut van het merk Interflex? Bekijk ons assortiment Interflex blokhutten.

Meer Gadero TV afleveringen