Logo Gadero
service
Klustip

Montage Nesling Schaduwdoek Harmonica

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst08-03-2022

Met de Nesling Harmonica schaduwdoeken heeft u een uitschuifbaar zonnedoek. U kunt bij te veel zon uw schaduwdoek uitschuiven en bij behoefte aan vitamnee D weer inschuiven. Bij Gadero leveren we Nesling Harmonica doeken standaard met koorden en RVS beslag. Desgewenst kunt u ook houten staanders en liggers bijbestellen van Lariks Douglas hout, geïmpregneerd grenen of zelfs eiken en hardhout. 

Harmonica gebroken wit pergola kit nesling
Heel eenvoudig

De in- en uitschuifbare Harmonica schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in 4 standaard maten:

  • 200 cm breed x 300 cm lang ( 2 delen naast elkaar met houten tussenligger is mogelijk voor 400 x 300 cm)

  • 290 cm breed x 300 cm lang ( 2 delen naast elkaar met houten tussenligger is mogelijk voor 580 x 500 cm)

  • 200 cm breed x 500 cm lang ( 2 delen naast elkaar met houten tussenligger is mogelijk voor 400 x 500 cm)

  • 370 cm breed x 500 cm lang

Houten Frame

Belangrijk is dus dat u een houten frame met bovenste afmetingen maakt. Zorg daarbij altijd voor schuine schoren in alle bovenhoeken van uw frame (ook wel pergola genoemd). Zo krijgt u stevigheid in uw constructie. Schroef deze met onze Wovar tellerkopschroeven 8x80 mm aan elkaar vast. Ook kunt u kant en klare pergola hoekstukken gebruiken voor de hoekverbindingen. De meeste klanten bij Gadero kiezen uit vierkante palen van 9 tot 12 cm dikte, nu ook in Zwart en Grijs. Gebruikt u onbehandeld Lariks Douglas hout? Zorg dat het gedeelte dat de grond in gaat met teer wordt behandeld. Voor een langere levensduur adviseren wij hardhout of geïmpregneerd hout. Let bij uw houtkeuze op de afwerking, fijnbezaagd (licht ruw) of glad geschaafd.

Met het trekkoort kunt u uw schaduwdoek eenvoudig open en dicht schuiven. Bij harde wind adviseren we uw verschuifbare zonnedoek in te schuiven. 

Bekijk naast deze oprolbare schaduwdoeken ook de Nesling driehoek en vierkant doeken uit de Coolfit serie. Of ontdek de waterdichte doeken van Nesling in de Dreamline serie.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gerelateerde klustips van Gadero