Blokhut Olson met overkapping 420 + 265 x 300 cm Wanddikte 44 mm Onbehandeld vuren

Productnummer: DE11231 Inclusief deuren en ramen met dubbel glas   |   Met dakshingles recht zwart

Nergens voorradig, reserveer bij ons als eerste. Levertijd 3-4 weken. Levertijd 10-16 weken.

€ 4.984,95 Per stuk incl. BTW
Delen via WhatsApp
Extra opties toevoegen
Blokhut Vloer van A-keuze gedroogd vuren
Funderingsbalken met afwatering
Dakbedekking Puntdak (VERPLICHT meebestellen)
Dakgootset
Laten Impregneren (levertijd 4-6 weken)
Wanden
Kit voor dakbedekking
Afdekkap
Grondverf laag (levertijd 7-8 weken)
Starterset (Asfaltnagels, Dakplankspijkers, Stormankerset en Ventilatierooster)
Extra Achter- en zijwanden
Piketpalen + constructieliggers (fundering) (exclusief ijzerwaren)
Embalan Dekkende Verf (zelf aanbrengen) + Embalan Isoleer bijbestellen
Embadecor Transparante Beits (zelf aanbrengen)
Embalan Isoleergrond (zelf aanbrengen) + Embalan Dekkende Verf bijbestellen
Impregneermiddel (zelf aanbrengen)
Beglazingskit
Montageservice (Alleen in Nederland)
Samenstelling Sluiten
  • € 4.984,95 Standaardproduct Blokhut Olson met overkapping 420 + 265 x 300 cm Wanddikte 44 mm Onbehandeld vuren
  • € 0,00 Extra opties bekijk opties
  • € 0,00 Totaalbedrag

Voor- en nadelen van Blokhut Olson met overkapping 420 + 265 x 300 cm Wanddikte 44 mm Onbehandeld vuren

  • Ruime overkapping
  • Met handige aparte berging
  • Uit te breiden met diverse opties
  • Onbehandeld hout (behandelen sterk aanbevolen)
  • Starterset niet inbegrepen; bij dakleer essentieel, dus mee te bestellen.

Blokhut Olson met overkapping 420 + 265 x 300 cm Wanddikte 44 mm Onbehandeld vuren

Blokhut Olson van 705 x 300 x 292 cm bestaat uit een combinatie van een overkapping, tuinhuis en aanbouw met luxe dak. Daarmee is deze luxe en extra brede blokhut uitermate geschikt voor een ieder die op zoek is naar een tuinhuis met voldoende opbergruimte in combinatie met een overkapping. De berging van blokhut Olson met dubbele deuren (deurhoogte inclusief kozijn c.a. 192 cm) en ramen (echt glas) die te openen zijn is 140 x 300 cm en biedt ruimte voor het opbergen van o.a. tuinmeubelen. De extra aanbouw met deuren van 116 x 192 cm biedt nog eens ruimte voor het stallen van o.a. uw tuingereedschap of fietsen. De ruime overkapping van 280 x 300 cm dient als zitgedeelte en biedt plaats voor tuinmeubelen zoals een trendy loungeset. Deze tuinhuis valt onder de 7x3 meter modellen.

Hout geschaafd Ja
Afmetingen 300+140+265x300 cm
Funderingsmaat 685x280 cm
Nokhoogte 292 cm
Overkapping 265 cm
Staanders 1
Ramen 2 (86x122)
Deuren 1 (143x192) 1 (116x192)
Beglazing Dubbel glas
Daksoort Schilddak
Dakbedekking Dakshingles
Dakoppervlak 31,0 m²
Inhoud 30,4 m³
Oppervlakte (m²) 19,1 m²
Gespiegeld op te bouwen? Ja
Inclusief Hang- en sluitwerk en montagehandleiding

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Olson kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Olson. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken en dakleer. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Ventilatie

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 4 opties:

1. Door ons uw blokhut Olson te laten impregneren (aanbevolen) dient u rekening te houden met gemiddeld 4-6 weken extra levertijd. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan de levertijd echter uitlopen. Controleer hier de actuele levertijd voor het impregneren.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis doorgaans met transparante Embadecor beits.

2. Wilt u liever uw blokhut in een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Kies wel altijd voor een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor enkele bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 7 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

4. Het laten spuiten van een grondlaag kost ca. 5-7 weken extra levertijd. Let op, dakbeschot wordt niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we de grondverf spuitlaag aan. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan kleur. De levertijd van deze optie is wel relatief lang en de kosten relatief hoog.

Afmetingen

Dit 705 x 300 cm grote blokhut heeft een overkapping van 265 x 300 cm. Op het dak zitten 39 m2 rechte dakshingles. Voor de ramen van blokhut Olson wordt dubbel glas meegeleverd en deze zijn te openen. De afmetingen van de bolkhut zijn: 280 cm breed x 300 cm diep x 297 cm nokhoogte. De berging is 140 x 300 cm. De dubbele deur in de berging is 116 x 192 inclusief kozijn. De funderingsmaat is 685 x 280 cm. De hoekverbindingen zijn wind en waterdicht. De wanddikte is 45 mm. De afmeting van de dubbele deur is inclusief kozijn 143 x 195 cm. De ramen zijn ieder 86 x 122 cm inclusief kozijn.

Ramen 2 (86x122)
Deuren 1 (143x192) 1 (116x192)

Fundering

Deze blokhut/berging Olson is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van funderingsbalken met afwateringsprofiel voor een langere levensduur) en monteer alles zuiver haaks. Wij adviseren om het tuinhuis voor het monteren te behandelen. Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Wat wordt er standaard meegeleverd?

De blokhutten en tuinhuizen van Tuindeco worden geleverd met dakbedekking en handleidng. De roedes voor de deuren en ramen worden los meegeleverd. Bestel blokhut Olson nu inclusief dubbel glas en met 39 m2 dakshingles bij Gadero. Deze blokhut Olson met wanden van 44 mm wordt standaard geleverd met een afsluitbaar cilinderslot, 2 sleutels en deurhengen om de deuren stevig te monteren. Zo is uw blokhut veilig afgesloten.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Extra zijwanden?

Wilt u graag een extra zijwand toevoegen aan uw blokhut Olson? Selecteer bij extra opties voor een extra zijwand. Kies uit onbehandeld, geïmpregneerd of gespoten. De zijwanden zijn gemaakt van blokhutprofiel planken. De zijwand wordt bevestigd met een dubbele u-lijst.

Dakbedekking

Blokhut Olson wordt standaard geleverd met 39 m2 dakleer. Via de extra opties kunt u nog tal van andere dakbekking bijbestellen (meerprijs). U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van Dakshingels in diverse varianten en kleuren waaronder Dakshingles Recht Zwart of Beverstaart Rood. Omdat Blokhut Olson een Wolfkapsdak heeft, raden wij af om Easypan dakpan-profielplaten of Aquapan dakpan-profielplaten te gebruiken. Hiervoor moet, door de vorm van het dak, te veel worden gesneden in de dakpannen en dat zorgt voor roestvorming. Wel kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van houten dakpannen, mits deze goed op maat zijn gemaakt. 

Montage service

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit een meerprijs verbonden. Deze meerprijs vindt u terug bij de extra opties, maar vergeet niet om ook de opties zoals bijvoorbeeld de dakgootset zelf mee te bestellen wanneer u deze wenst.

LET OP: u dient zelf te zorgen voor een verharde en waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van overige opties, dient u op te vragen door een aanmeldingsformulier in te vullen. Wij nemen na het plaatsen van de bestelling contact met u op over de planning. Qua planning kunt u rekening houden met een aantal weken, uiteraard ook afhankelijk van de levertijd van de artikelen.

Bekijk hier meer informatie over de blokhut montageservice en lees voorafgaand de algemene voorwaarden goed door is ons advies!

Zelf een blokhut op maat maken? Bekijk ons aanbod stapelbare blokhutprofielenlosse staanders of houten gleufpalen. Of gebruik onze rekentool

Maak uw tuinhuis + overkapping compleet met een vloer naar eigen smaak. Kies bijvoorbeeld uit trendy abbeystones in wildverband in de kleur grijs of zwart. Of ga voor onze betaalbare 50x50 en 60x60 cm betontegels. Tot slot bieden wij een ruime collectie loungesets en houten tuinmeubelen voor onder de luifel van de overkapping.
 


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Blokhut Olson Vooraanzicht Blokhut Olson met overkapping 420 + 265 x 300 cm Wanddikte 44 mm Onbehandeld vuren Inclusief deuren en ramen met dubbel glas   |   Met dakshingles recht zwart Op voorraad
€ 4.984,95 Per stuk incl. BTW