Logo Gadero
inspiratieservice
Gadero TV

#95 Luxe Rhombus profiel schutting maken

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst14-02-2019

In aflevering #95 van Gadero TV ziet u hoe Henk Jan een luxe Rhombus schutting maakt. Rhombus profielen zijn ruitvormige latten voor zowel open gevelbekleding, schuttingen en een gesloten gevel (double en triple variant met tong en groef).

Schutting monteren Rhombus profiel

Rhombus gevelbekleding is erg populair en geeft uw schutting een luxe uitstraling. Populaire houtsoorten in Rhombus zijn Western Red Cedar, thermisch gemodificeerd Grenen en Siberisch Lariks hout. In deze video werken we met thermisch gemodificeerd hout. Dit is een nieuwe vorm van behandelen. Dit gebeurt op basis van stoomdruk en is niet te vergelijken met keteldruk impregneren.

Bij thermisch modificeren onder stoomdruk wordt alleen waterstoom gebruikt onder hoge druk. Door het hout thermisch te modificeren wordt het heel duurzaam. Zo ontstaat er een mooie bruine kleur en de plank blijft licht. Het enige nadeel is dat het hout iets broos kan worden. Zodra het gemonteerd is, merkt u hier niks meer van. 

Voordelen schutting Rhombus profiel

  • Een schutting als deze vormt een super luxe geheel;

  • Het thermisch vuren is eenvoudig te zagen, zorgt u ervoor dat u dit voorzichtig doet, aangezien het hout door het thermisch modificeren brozer wordt. Dit zegt daarentegen niets over de duurzaamheid van de planken;

  • Door een erfafscheiding van verticale tuinplanken oogt uw tuin groter;

  • Dieven klimmen minder makkelijk over een dergelijke omheining dan bij horizontale planken met tussenruimtes;

  • Deze houtsoort is dubbel zo duurzaam: afkomstig uit Europese bossen en thermisch gemodificeerd.

Wilt u meer weten over het plaatsen van een Rhombus schutting? Bekijk aflevering 57 van Gadero TV voor meer tips en ideeën. 

Gadero Tip: aanrader! Boor thermisch gemodificeerd hout altijd voor, anders kunnen er scheuren ontstaan op het uiteinde van de plank. 

Benodigde materialen van Gadero voor het monteren van een schutting met Rhombus profiel:

Luxe Rhombus profiel schuttingLuxe Rhombus profiel schuttingLuxe Rhombus profiel schutting

Meer Gadero TV afleveringen