Logo Gadero
service

Embadecor transparante blokhut beits Mahonie 2,5 liter

Productnummer
DE15119
Transparante beits
Mahonie
embadecor_mahonie
Per stuk

76,95

incl. BTW

11 stuks op voorraad
1 tot 5 dagen
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Beschermt tegen verkleuring en aantasting

  • Waterafstotende beits

  • Geschikt voor alle houtsoorten

Specificaties

Kleur
Bruin

Embadecor transparante blokhut beits Mahonie 2,5 liter

Voor een maximale bescherming van uw tuinverblijf adviseren behandeling met blokhut beits. Deze transparante beits Mahonie kleur geeft uw tuinverblijf een langere levensduur. Beits bevat een bestandsdeel dat zorgt dat het hout minder snel verkleurt. De beits wordt geleverd in een pot van 2,5 liter. Bij enkelzijdig aanbrengen kunt u met deze 2,5 liter pot circa 15 m2 bedekken. Wilt u weten hoeveel blikken beits u nodig heeft voor een specifieke Tuindeco blokhut? Kijk dan in de tekst van de betreffende blokhut op onze website.

Weerbestendig

De transparante beits Mahonie gaat aantasting van het hout tegen en maakt het waterafstotend. De beits bladdert niet en is UV-stabiel. U kunt de beits goed gebruiken om onder andere geïmpregneerd hout te behandelen. Het is ook mogelijk om verschillende transparante beits met elkaar te mengen. Zo kunt u zelf de beste kleur voor uw tuinhuis samenstellen. Al met al is dit de beste bescherming voor uw tuinhuis tegen alle weersomstandigheden.

Behandelen

Het beste gereedschap om de beits mee aan te brengen zijn een kwast, blokkwast of kleine vachtroller. Als u het blokhutprofiel beitst is het van belang om de veer en groef ook te behandelen. Dit zorgt er namelijk voor dat de hele plank weerbestendig is. Daarnaast kan er anders kleurverschil ontstaan als het hout uitzet of krimpt. U kunt het beste de planken beitsen voordat de blokhut geplaatst is, na montage is het namelijk niet meer mogelijk om bij de veer en groef te komen. Om te voorkomen dat de planken uitzetten of dat de beits zich niet goed kan hechten is het aan te raden om de planken op een droge plek te behandelen.

Beschermen

De beits komt het best tot zijn recht als u het in dunne lagen aanbrengt. Zo kunt u er beter voor kiezen om het blokhutprofiel van twee dunne lagen te voorzien, dan van één dikke. Dit zorgt niet alleen voor een mooier eindresultaat, een dikke laag beits kan er ook voor zorgen dat de veer en groef moeizamer in elkaar schuiven. Na het beitsen moeten de planken drogen. U kunt het profiel dan het beste stapelen, met dunne latjes tussen de lagen in zodat de planken niet aan elkaar vastplakken. Na het monteren van de blokhut kunt u hem nog een keer bewerken voor de beste bescherming.

Wij adviseren om de transparante beits te gebruiken als onderlaag en vervolgens behandel je het hout met een dekkende beits voor tuinhuis en blokhut, zie bijbehorende producten rechts.

Wilt u losse blikken beits bestellen zonder hout of andere grote items? Neem dan contact met ons op voor goedkopere verzending volgens ons pallet tarief.