Blokhut Shannon 450 x 250 x 239 cm Wanddikte 40 mm

Productnummer: DE11462   |   Inclusief losse roedes voor ramen en deur   |   Deur en ramen zijn zowel links als rechts te plaatsen

Niet voorradig

€ 2.685,95 Per stuk incl. BTW

Tijdelijk uitverkocht

Ontvang een email zodra dit product weer op voorraad is:

Of kom later nog eens terug of bekijk onze alternatieven op deze pagina.

Delen via WhatsApp

Voor- en nadelen van Blokhut Shannon 450 x 250 x 239 cm Wanddikte 40 mm

  • Uit te breiden met diverse extra opties
  • Veel lichtinval
  • Wanddikte 40 mm
  • Dubbel Glas
  • Standaard geleverd zonder dakbedekking
  • Onbehandeld (Behandelen sterk aanbevolen)

Blokhut Shannon 450 x 250 x 239 cm Wanddikte 40 mm

Op zoek naar een ruime houten blokhut om thuis in de tuin te kunnen werken of als hobbykamer? Daarvoor wilt u een grote houten blokhut met veel glas en 40 mm dikke wand plaatsen. Blokhut Shannon met puntdak is dan perfect, zowel als bergruimte en tuinkantoor. Blokhut Shannon is een zeer royale houten blokhut van 450 x 250 cm groot en een hokhoogte van ca. 239 cm. Deze houten tuinhuis Shannon valt onder de ca. 5 x 3 meter blokhutten.

Blokhut Shannon - wanddikte 40 mm en dubbel glas

Tuinhuis Shannon beschikt aan de voorkant over een dubbele deur en 2 ramen met veel glas en heeft hierdoor een mooi strak uiterlijk. Blokhut Shannon is gemaakt van hoogwaardig Noord-Europees vuren met een robuuste wanddikte van 40 mm. Hiermee biedt deze houten blokhut Shannon niet alleen veel lichtinval maar ook een ruime doorgang voor al uw grote tuinmeubelen en tuingereedschap. De twee stuks te openen grote ramen en de dubbele deur worden standaard geleverd met dubbel glas en losse roedes. Daarnaast zijn de ramen en dubbel deur zowel links als rechts te plaatsen in de voorkant van tuinhuis Shannon.

Hout geschaafd Ja
Afmetingen 450x250 cm
Funderingsmaat 430x230 cm
Nokhoogte 239 cm
Ramen 2 te openen (87x123)
Deuren 1 (160x185)
Beglazing Dubbelglas
Daksoort Lessenaarsdak
Dakbedekking Exclusief
Dakoppervlak 14.6 m²
Inhoud 20.6 m³
Oppervlakte (m²) 9.37 m²
Gespiegeld op te bouwen? Nee
Inclusief Hang-en sluitwerk en montagehandleiding

Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Shannon kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Shannon. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen. 

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 4 opties.

1. Laten impregneren en transparant aflakken - Door ons uw blokhut Shannon laten impregneren (aanbevolen) betekent dat uw tuinhuis in een bad impregneermiddel dompelen. Het impregneermiddel beschermt tegen schimmels en (standaard) insecten. De actuele levertijd van door ons laten impregneren vindt u hier. Deze levertijd kan in het drukke voorjaar en zomer oplopen.

Wie niet van groen geïmpregneerd hout houdt kan nu ook kiezen voor zilvergrijs impregneren. U heeft dan uw blokhut in stoere steigerhout look and feel! Wie door ons zijn tuinhuis laat impregneren hoeft zelf niet direct te beitsen. Na circa 3 maanden (zodra volledige werking uit uw blokhut is) wel alsnog aflakken is ons advies. Wie kiest voor impregneren behandelt zijn tuinhuis daarna doorgaans met onze transparante Embadecor beits.

2. Zelf verven in een kleur - Wilt u liever uw blokhut in bijvoorbeeld een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Behandel wel altijd eerst met een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs voordat u begint met opbouwen. Dat kunt u de blokhutplanken e.d. immers goed behandelen. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren zie onze kleuze Embalan beitsen. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw, zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt, aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor bijvoorbeeld bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

3. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 4 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

4. Grondverflaag machinaal laten spuiten - De levertijd van machinaal laten spuiten van een grondlaag vindt u hier. De levertijden hier van kunnen in het zomerseizoen en rond de bouwvak oplopen. Let op, dakbeschotplanken worden niet meegespoten. Voor de duurzaamheid adviseren we deze grondverf spuitlaag. Dit geeft na aflakken een betere bescherming dan dompelimpregnatie. U heeft met een machinale spuitlaag uw blokhut alleen nog maar 2 keer te verven in een Embalan beits in kleur na keuze. 

Fundering

Deze houten blokhut / tuinkamer Shannon is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van funderingsbalken met afwateringsprofiel voor een langere levensduur) en monteer alles zuiver haaks. Wij adviseren om het tuinhuis voor het monteren te behandelen. Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Kijk bij de extra opties wanneer u funderingbalken wilt meebestellen. (sterk aanbevolen)

Plaats deze op een waterpas ondervloer van betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Dakbedekking

Blokhut Shannon wordt standaard geleverd zonder dakbedekking. U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van standaard Dakleer of Dakhingles in diverse kleuren en patronen. Kies uit bijvoorbeeld Dakshingles Recht Zwart (populair), Beverstaart Rood of Hexagonaal in de kleur Groen. Wij adviseren om Blokhut Shannon te bestellen met Dakshingles. 

Let op! Kiest u voor het meebestellen van dakleer of Dakshingles? Bestel dan een kit voor dakbedekking mee.

Voor het afvoeren van hemelwater van het dak van houten blokhut Shannon kunt u tevens als extra optie complete dakgootsets meebestellen. Kies uit een dakgootset 65mm of 100m van kunststof in de kleur antraciet of een verzonken dakgootset 125mm. De dakgootsets worden compleet als set geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. 

Afmetingen

Blokhut Shannon is 450 cm breed, 250 cm diep en heeft een nokhoogte van 239 cm en een hoogte van ca. 211 cm aan zijkant van het dak. Deze grote houten blokhut heeft een dubbele deur van 160 x 185 cm (inclusief kozijn). Aan de voorkant bevinden zich twee te openen ramen van 87 x 123 cm (inclusief kozijn). De funderingsmaat van het tuinhuis Shannon bedraagt 430 x 230 cm. De hoekverbindingen zijn wind en waterdicht. De wanddikte is 40 mm.  

Vergelijkbare modellen

Zie alternatieve producten voor diverse vergelijkbare modellen. Wilt u ditzelfde model met de dubbele deuren in het midden en in de afmeting 450 x 450 cm? Kies dan voor blokhut Meaghan. Wilt u ditzelfde model met de dubbele deuren in het midden? Kies dan voor blokhut Jenny.

Bestel ca. 4x3 meter blokhut Shannon nu met service en gunstige Thuiswinkel voorwaarden bij Gadero.

Montage

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit er een meerprijs verbonden. Wat zit inbegrepen in de montage service? Dat is het plaatsen van de blokhut op funderingsbalken, het monteren van dakgoten, en alle soorten dakbedekking. (m.u.v. aquapan en dakpanplaten)
LET OP: u dient zelf te zorgen voor een waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van een fundering op piketpalen dient u op te vragen via www.gadero.nl/montage.
Wij nemen na het plaatsen van de bestelling contact met u op over de planning.

Wilt u liever zelf een blokhut op maat maken? Bekijk onze blokhutplanken voor doe het zelf tuinkantoor bouwen!

Vragen? Lees hier alle details en vragen over blokhutten.


Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Blokhut Shannon Blokhut Shannon 450 x 250 x 239 cm Wanddikte 40 mm   |   Inclusief losse roedes voor ramen en deur   |   Deur en ramen zijn zowel links als rechts te plaatsen Op voorraad
€ 2.685,95 Per stuk incl. BTW