Logo Gadero
service

Blokhut Somo 298 x 198 x 238 cm Wanddikte 28 mm

Productnummer
DE11466
Met Enkel Glas
Uit te breiden met diverse opties
blokhut_somo
blokhut_somo_vooraanzicht
blokhut_somo_plattegrond
blokhut_somo_zijaanzicht
blokhut_somo_achteraanzicht
Per stuk,vanaf

1.069,25

incl. BTW

15 stuks op voorraad
1 tot 2 weken
Details
Diepte
198 cm
Breedte
298 cm
Hoogte
238 cm
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux
Funderingsbalken met afwatering
1.069,25incl. BTW
1 tot 2 weken
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Uit te breiden met diverse opties

  • Wanddikte 28 mm

  • Met vaste roedes voor de deuren

  • Onbehandeld (behandelen sterk aanbevolen)

Specificaties

Gewicht
393 kg
Wanddikte
28 mm
Materiaal
Hout
Houtsoort
Scandinavisch vuren
Product type
Tuinhuis
Offerte knop
Ja
Kleur
Blank
Breedte
298 cm
Diepte
198 cm
Hoogte
238 cm

Blokhut Somo 298 x 198 x 238 cm Wanddikte 28 mm

Op zoek naar een ruime houten berging voor het opbergen van tuinmeubelen, gereedschap of fietsen van 3 bij 2 meter groot? Blokhut Somo is dan perfect. Tuinhuis Somo met puntdak is een houten blokhut van 298 x 198 cm groot en heeft een hokhoogte van ca. 238 cm. Deze houten berging Somo valt onder de ca. >3 x 2 meter blokhut modellen. Dit tuinhuisje heeft dankzij de dubbele deuren een ruime entree, wel zo gemakkelijk als je hier in de winter grote spullen wilt opslaan.

Blokhut Somo - wanddikte 28 mm en enkel glas

Tuinhuis Somo beschikt aan de voorkant over een dubbele deur en 2 kleine ramen met vaste roedes. Blokhut Somo is gemaakt van hoogwaardig Noord-Europees vuren met een wanddikte van 28 mm. Door de dubbele deur heeft houten berging Somo een ruime doorgang voor al uw grote tuinmeubelen en tuingereedschap. De dubbele deur wordt standaard geleverd met enkel glas. Blokhut Somo is ideaal voor de wat kleinere tuin en biedt met zijn ca 300 x 200 cm voldoende ruimte voor het stallen van bijvoorbeeld uw fietsen, tuingereedschap of een tuinset.

Hout geschaafd Ja Afmetingen 298x198 cm Funderingsmaat 278x178 cm Nokhoogte 238 cm Ramen Geen Deuren 1 (142x173) Beglazing Enkel glas Daksoort Zadeldak Dakbedekking Dakleer 13m2 Dakoppervlak 6.9 m² Inhoud 9.6 m³ Oppervlakte (m²) 4.7 m² Gespiegeld op te bouwen? Nee Inclusief Hang-en sluitwerk en montagehandleiding Starterset (extra optie)

Voor Blokhut Somo kunt u als extra optie een starterset meebestellen. Deze starterset is speciaal ontwikkeld en bevat enkele essentiele onderdelen voor Blokhut Somo. Deze starterset bevat een ventilatierooster, stormankerset en tuinhuisset met asfaltnagels en dakplankspijkers voor het monteren van de dakplanken. Wij raden aan om deze starterset mee te bestellen, u vindt deze bij de extra opties.

Let op! Asfaltnagels en dakplankspijkers worden niet standaard meegeleverd, u dient hiervoor de starterset mee te bestellen.

Voor goede ventilatie plaatst u een ventilatierooster boven in de wand en in de tegenoverliggende wand onderin de wand. Zo heeft een goede luchtcirculatie die voor een langere levensduur zorgt van uw blokhut. Een stormankerset zorgt voor extra stevigeheid van uw blokhut bij harde wind en storm. Een stormankerset bestaat uit metalen draadeinden die aan de binnenzijde van uw tuinhuis worden bevestigd en houden de blokhutprofielen steviger aan elkaar vast. Zowel de ventilatierooster als de stormankerset worden standaard meegeleverd bij de Starterset die u via de extra opties kunt meebestellen.

Verduurzamen: impregneren, transparant beitsen of verven in een kleur

Het laten impregneren van deze blokhut is niet mogelijk. Daarnaast is deze blokhut niet te bestellen met een grondlaag.

U heeft voor de behandeling van dit moderne tuinhuis 2 opties:

1. Zelf verven in een kleur - Wilt u liever uw blokhut in bijvoorbeeld een mooie kleur wit of grijs? Dan kunt u dit tuinhuisje gewoon onbehandeld bestellen, het voordeel daarvoor is ook de snelle levertijd. Behandel wel altijd eerst met een grondverf laag (isoleergrond) in wit, transparant of antraciet grijs voordat u begint met opbouwen. Dat kunt u de blokhutplanken e.d. immers goed behandelen. Verf uw blokhut daarna nog 2 keer in 1 of meerdere kleuren zie onze kleuze Embalan beitsen. Maak bijvoorbeeld de kozijnen wit en de wanden grijs.

Tijdens de opbouw adviseren we dat u minimaal de grondverflaag al op het hout heeft aangebracht. Ook de eerste laag kleur is verstandig om voor of tijdens de opbouw, zeker in de mes en groef van de blokhutprofielen waar u later niet meer bij kunt, aan te brengen. Anders heeft u kans na werking van het hout dat u nog kieren in de hout- of grondverf kleur ziet. Let uw (geverfde) blokhutprofielen nooit in de volle zon of warme garages, zo heeft u kans op kromtrekken. Zorg voor bijvoorbeeld bokken waar u uw profielen op kan laten drogen.

2. Wilt u uw blokhut behandelen in een transparante kleur om zo de nerfstructuur zichtbaar te houden? Wij adviseren deze blokhut dan onbehandeld te bestellen (deze is dan ook direct te leveren) en te behandelen met Embadecor Transparante Beits (tweelaags). U heeft 3 potten Embadecor Transparantie Beits nodig van 2,5 liter per pot.

Fundering

Deze houten blokhut / tuinkamer Somo is eenvoudig en snel te monteren. Zorg voor een 100% waterpas ondervloer (van funderingsbalken met afwateringsprofiel voor een langere levensduur) en monteer alles zuiver haaks. Wij adviseren om het tuinhuis voor het monteren te behandelen. Wij raden kunststof funderingsbalken aan. Deze hebben een zeer lange levensduur en zorgen voor een goede afwatering. Kijk bij de extra opties wanneer u funderingsbalken wilt meebestellen. (sterk aanbevolen)

Plaats deze op een waterpas ondervloer van >betontegels, gestorte betonvloer of eventueel op een >houten vlonder. Ook kunt u uw blokhut opbouwen op 8x20 mm dikte betonbanden. Of bij drassige ondergronden met piketpalen in combinatie met 4x20 cm Azobe constructiebalken. In alle gevallen raden we funderingsbalken aan. Even opgelet, deze funderingsprofielen steken circa 4 cm uit naar buiten ten opzichte van uw blokhutprofielen.

Naast traditionele funderingsbalken van 300 cm kunt u ook kiezen voor unieke >betonnen funderingsbalken met afwateringsprofiel in de kleur antraciet. Deze betonbanden met speciale profiel voor afwatering van 10 x 100 x 15 cm zijn uniek in de markt en ideaal te plaatsen op een zandbed als fundering voor uw blokhut. Kijk bij de extra opties voor het meebestellen van deze funderingbalken van beton (meerpijs).

Dakbedekking

Blokhut Somo wordt standaard geleverd met gratis Dakleer (13m2). U vindt bij de extra opties o.a. de mogelijk voor het meebestellen van duurzamere Dakhingles in diverse kleuren en patronen. Kies uit bijvoorbeeld Dakshingles Recht Zwart (populair), Beverstaart Rood of Hexagonaal in de kleur Groen. Wij adviseren om Blokhut Somo te bestellen met Dakshingles.

Let op! Kiest u voor het meebestellen van dakleer of Dakshingles? Bestel dan een kit voor dakbedekking mee.

Voor het afvoeren van hemelwater van het dak van houten blokhut Somo kunt u tevens als extra optie complete dakgootsets meebestellen. Kies uit een dakgootset 65mm of 100m van kunststof in de kleur antraciet of een verzonken dakgootset 125mm. De dakgootsets worden compleet als set geleverd inclusief bevestigingsmateriaal.

Afmetingen

Blokhut Somo is 298 cm breed, 198 cm diep en heeft een nokhoogte van 238 cm en een hoogte van ca. 187 cm aan zijkant van het dak. Deze houten tuinberging heeft een dubbele deur van 142 x 173 cm (inclusief kozijn). De deuren zijn voorzien van twee kleine ramen met enkel glas en vaste roedes. De funderingsmaat van het tuinhuis Somo bedraagt 278 x 178 cm. De hoekverbindingen zijn wind en waterdicht. De wanddikte is 28 mm.

Vergelijkbare modellen

Zie alternatieve producten voor diverse vergelijkbare modellen. Wilt u ditzelfde model in de afmeting 298 x 298 cm? Kies dan voor blokhut Noja. Wilt u ditzelfde model met een extra vaste raam aan de voorkant? Kies dan voor blokhut Gorliz.

Bestel ca. 3x2 meter blokhut Somo nu met service en gunstige Thuiswinkel voorwaarden bij Gadero.

Montage

Ziet u er tegenop om de montage zelf uit te voeren? Laat het dan uitvoeren door onze professionele montage service! De montagekosten vindt u terug in de extra opties en kunt u eenvoudig aanvinken en afrekenen. Aan de montage van extra opties, zoals een houten vloer, zit er een meerprijs verbonden. Wat zit inbegrepen in de montage service? Dat is het plaatsen van de blokhut op funderingsbalken, het monteren van dakgoten, en alle soorten dakbedekking. (m.u.v. aquapan en dakpanplaten)

LET OP: u dient zelf te zorgen voor een waterpas ondergrond. De prijzen voor het monteren van een fundering op piketpalen dient u op te vragen via >www.gadero.nl/montage.

Wij nemen na het plaatsen van de bestelling contact met u op over de planning.

Wilt u liever zelf een blokhut op maat maken? Bekijk onze >blokhutplanken voor doe het zelf tuinkantoor bouwen!

Vragen? Lees hier alle >details en vragen over blokhutten.