Logo Gadero
service
Gadero TV

#250 Thermisch gemodificeerd hout Essen

Joanie
Geschreven doorJoanie
Geplaatst09-03-2022

In aflevering #250 van Gadero TV staat thermisch gemodificeerd Essen centraal. Henk Jan vertelt u de voordelen van dit houtsoort en waarvoor u het kunt gebruiken. Wilt u meer weten? Lees dan snel verder!

Wat is thermisch Essen?

Bij thermisch gemodificeerd Essen heeft het essenhout een milieuvriendelijke behandeling gehad. Hierbij wordt het hout verduurzaamd door middel van stoom en warmte. De levensduur wordt enorm verlengd en valt daarmee in duurzaamheidsklasse 1. Naast dat het hout langer mee gaat, krijgt het een mooie bruine kleur en blijft het vormvast. Thermisch gemodificeerd Essen is een goed alternatief voor tropisch hardhout. Het heeft de vergelijkbare kwaliteiten als tropische hardhout, maar dan uit Europa. Gemodificeerd Essen wordt hierdoor ook wel Europees hardhout genoemd. Benieuwd naar de thermowood behandeling? In Gadero TV #111 laat Henk Jan dit zien.

Thermisch gemodificeerd Essen terras

Eén van de vele eigenschappen dat essenhout prachtig maakt, is de vlamtekening in de plank en de egale kleur. De plank zal ook egaal vergrijzen en de vlamstructuur blijft zichtbaar. Door de minimale werking zijn deze planken zeer geschikt voor clipsysteem. Ontdek ons assortiment thermisch gemodificeerd Essen vlonderplanken.

Triple blokprofiel thermisch Essen

Thermisch gemodificeerd Essen gevel

Gemodificeerd essenhout is ook geschikt als gevelbekleding. Deze is te krijgen in verschillende profielen, zoals channelsiding, triple blokprofiel en rhombus. De rhombusprofiel kunt u ook met clips monteren. Hierdoor kunt u de gevelplanken altijd nog hergebruiken. Zo maakt u een duurzame houtsoort nog duurzamer. Benieuwd naar de montage van gemodificeerde gevelbekleding? Bekijk aflevering #213 van Gadero TV.

Wilt u meer weten over thermowood als gevelbekleding? Lees dan onze blog “Thermisch gemodificeerd hout als gevelbekleding, kan dat?” Naast het bekleden van uw gevel kunt u met deze profielen ook een luxe schutting maken.

Gevelbekleding thermisch gemodificeerd hout Essen

Alternatieven voor thermisch gemodificeerd Essen

Naast essenhout zijn er ook andere gemodificeerde houtsoorten, zoals thermisch gemodificeerd Ayous. Ayous heeft in vergelijking met Essen een wat strakkere uitstraling. Gaat uw voorkeur uit naar een budgetvriendelijker alternatief? Kies dan voor thermisch gemodificeerd gevel of vuren planken.