#250 thermisch gemodificeerd hout Essen

In aflevering #250 van Gadero TV staat thermisch gemodificeerd Essen centraal. Henk Jan vertelt u de voordelen van dit houtsoort en waarvoor u het kunt gebruiken. Wilt u meer weten? Lees dan snel verder!

Wat is thermisch Essen?

Bij thermisch gemodificeerd Essen heeft het essenhout een milieuvriendelijke behandeling gehad. Hierbij wordt het hout verduurzaamd door middel van stoom en warmte. De levensduur wordt enorm verlengd en valt daarmee in duurzaamheidsklasse 1. Naast dat het hout langer mee gaat, krijgt het een mooie bruine kleur en blijft het vormvast. Thermisch gemodificeerd Essen is een goed alternatief voor tropisch hardhout. Het heeft de vergelijkbare kwaliteiten als tropische hardhout, maar dan uit Europa. Gemodificeerd Essen wordt hierdoor ook wel Europees hardhout genoemd. Benieuwd naar de thermowood behandeling? In Gadero TV #111 laat Henk Jan dit zien.

Thermisch gemodificeerd Essen terras

Eén van de vele eigenschappen dat essenhout prachtig maakt, is de vlamtekening in de plank en de egale kleur. De plank zal ook egaal vergrijzen en de vlamstructuur blijft zichtbaar. Door de minimale werking zijn deze planken zeer geschikt voor clipsysteem. Ontdek ons assortiment thermisch gemodificeerd Essen vlonderplanken.

Blokprofiel van thermisch hout

Thermisch gemodificeerd Essen gevel

Gemodificeerd essenhout is ook geschikt als gevelbekleding. Deze is te krijgen in verschillende profielen, zoals channelsiding, triple blokprofiel en rhombus. De rhombusprofiel kunt u ook met fassaden clips monteren. Hierdoor kunt u de gevelplanken altijd nog hergebruiken. Zo maakt u een duurzame houtsoort nog duurzamer. Benieuwd naar de montage van gemodificeerde gevelbekleding? Bekijk aflevering #213 van Gadero TV.

Wilt u meer weten over thermowood als gevelbekleding? Lees dan onze blog “Thermisch gemodificeerd hout als gevelbekleding, kan dat?” Naast het bekleden van uw gevel kunt u met deze profielen ook een luxe schutting maken.

Gemodificeerd hout voor gevel

Alternatieven voor thermisch gemodificeerd Essen

Naast essenhout zijn er ook andere gemodificeerde houtsoorten, zoals thermisch gemodificeerd Ayous. Ayous heeft in vergelijking met Essen een wat strakkere uitstraling. Gaat uw voorkeur uit naar een budgetvriendelijker alternatief? Kies dan voor thermisch gemodificeerd gevel of vuren planken.


Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram