#188 Vlonder van geïmpregneerd hout plaatsen

Geïmpregneerde vlonderplanken

In deze aflevering laat Ronny zien hoe u eenvoudig zelf een vlonder van geïmpregneerd grenen plaatst. Deze vlonderplank met groeven is geschaafd en onder keteldruk geïmpregneerd. Gebruik deze geïmpregneerde terrasplank als vlonder in uw tuin of balkon. Deze keteldruk geïmpregneerde grenen vlonderplanken van 28 mm dikte, 14 cm breedte zijn aan 1 zijde glad geschaafd en andere zijde glad geschaafd. 

geimpregneerde vlonder

Vlonder welke kant boven?

Vaak kiezen klanten om de kant met groeven te gebruiken. Het is een fabel dat vlonderplanken met groeven bij regen minder glad zijn. Door de fijne ribbels hoopt vuil en water zich op, waardoor algengroei gestimuleerd wordt. Glad geschaafde terrasplanken zijn makkelijker met een bezem schoon te houden. Vlonderplanken van hout worden glad door vocht en algen. Ons advies is om eenmaal per week uw vlonder te vegen. Maar over smaak valt niet te twisten, een vlonder met groeven valt vaak in de smaak bij tuinhout liefhebbers. Het grote voordeel van deze terrasplank is dat u zelf kunt kiezen welke kant u het meest bevalt.

grenen hout vlonder

vlonder geimpregneerd

Gebruik onze handige vlonder rekentool voor het berekenen van de benodigde materialen met deze geïmpregneerde vlonderplanken. Vul de afmetingen van uw terras in en kies de gewenste onderbalken en accessoires.

geimpregneerde vlonderplanken

Ondergrond vlonder

U kunt de onderconstructie uitvlakken door middel van rubberen tegeldragers en of hoogteverstellers. Zo kunt u eenvoudig het geheel waterpas maken. Op deze manier zorgt u voor een stabiele onderconstructie. Houd een afstand aan van 40 centimeter hart op hart tussen de liggers. Hanteer tussen de planken minimaal 10 mm tussenruimte. Zo heeft u een goede ventilatie en ruimte voor werking van hout, onderschat dit vooral niet. Gebruik 5x60 of 5x70 mm vlonderschroeven om de grenen planken te bevestigen.

Bekijk ook onze vlonder klustip pagina. Hier staan veel handige tips en weetjes over het plaatsen van vlonders, u kunt hier extra inspiratie op doen. Met onze tips kan elke doe-het-zelver gemakkelijk een terras plaatsen.

geimpregneerd hout vlonder

Voordelen geïmpregneerd hout

Naast dat geïmpregneerd grenen een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding heeft, kunt u ook nog kiezen uit verschillende lengtes. Daarnaast kiest u zelf welke zijde u gebruikt, glad geschaafd of met groeven.

In de video ziet u verschillende producten. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken om een geïmpregneerde vlonder te leggen.

Benodigdheden vlonder van geïmpregneerd hout plaatsen:

  • Lange waterpas
  • Accuboormachine
  • Haakse hoek
  • Houten klosjes (voor het aanhouden van tussenruimte)
  • Potlood
  • Winkelhaak
  • Bezem (voor het schoonmaken van de vlonder)
  • Zaag met geleider

Leuk om te lezen: vlonder schoonmaken? 3 supertips voor reinigen terras.

vlonder op balkon

Bent u er nog niet helemaal overuit welke vlonderplanken u gaat kiezen? Lees onze blog over welke houtsoort past bij uw vlonder?

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

 

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meer

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram