#200 Moderne pergola maken

Moderne pergola maken

Feest! U kijkt naar de tweehonderdste aflevering van Gadero TV. In deze aflevering van Gadero TV laat Ronny zien hoe u een zeer moderne pergola maakt. Het eindresultaat mag er zijn. Lees snel verder voor handige tips.

luxe pergola

Moderne pergola hout

Deze hypermoderne pergola is gemaakt van zwart gedompelde palen en Red Class hout. Voor deze prachtige pergola hebben wij balken nodig van zeven meter. Koppel een balk van drie meter en vier meter aan elkaar. U kunt deze aan elkaar maken door middel van een koppelplaatje. Dit geeft voor ons niet het gewenste effect, wij kiezen daarom voor een schuine lasverbinding. Selecteer de juiste materialen voor het maken van zo'n lasverbinding. Gebruik een haakse hoek, duimstok, timmermanspotlood, constructielijm voor buiten (bruislijm), cirkelzaag met geleider en spaanplaatschroeven.

moderne pergola maken

Red Class wood pergola

De liggers zijn vervaardigd uit Red Class wood. Dit geïmpregneerde naaldhout heeft de uiterlijke kenmerken van Lariks Douglas. Maar dan ook alleen de positieve eigenschappen van Lariks/Douglas. Het vormvaste Red Class wood is kunstmatig gedroogd. Hierdoor heeft u minder kans op uitzetting en krimp van het hout. Dit maakt het duurzamer dan onbehandeld Lariks Douglas hout. Het valt onder duurzaamheidsklasse 3.

Gadero blogRed Class wood, het betere alternatief voor Lariks Douglas hout

luxe pergola maken

Moderne pergola met zwarte palen

U ziet dat wij in deze video zwart gedompelde palen plaatsen. Deze palen in de kleur zwart zorgen voor een luxe uitstraling in uw tuin. De licht ruwe palen hebben een black wash behandeling ondergaan. Wilt u palen met een intenser zwart resultaat? Behandel de zwarte palen met zwarte beits voor Lariks Douglas. Door de palen te behandelen met deze beits verlengt u tevens de levensduur.

een luxe pergola

In de video ziet u verschillende producten. Om het u makkelijk te maken, leest u hieronder een handig overzicht van de producten die wij gebruiken om een moderne pergola te bouwen.

Benodigheden moderne pergola maken

 • Accuboormachine
 • Lange waterpas
 • Lijmklem
 • Beitel
 • Kwast
 • Roerhoutje
 • Trap/ladder
 • Haakse hoek
 • Duimstok
 • Constructielijm voor buiten
 • Cirkelzaag + geleider
 • Handzaag

Pergola maken modern

U gaat toch liever voor een traditionele pergola? Lees onze handige pagina klustip pergola maken of kijk voor meer tips naar onderstaande video. 

Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram