Logo Gadero
service
Blog

Red Class wood, het betere alternatief voor Lariks Douglas hout

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan

Nieuw op de markt, Red Class wood. Deze nieuwe "houtsoort' zegt duurzamer, goedkoper en een kwalitatief hoogwaardiger alternatief te zijn voor onbehandeld Lariks en Douglas hout.

Red class wood is een nieuwe "houtsoort" met wel de looks van Lariks / Douglas hout, maar zonder de negatieve eigenschappen van deze houtsoort (harsig, schimmelvorming enz.)

Deens-Rabat-Red-Class-wood

Verder is Red class hout vormvast, doordat het kunstmatig is gedroogd werkt het nauwelijks. Ook is het bovengronds duurzamer dan onbehandeld Lariks Douglas hout omdat het ecologisch behandelingsproces daarvoor zorgdraagt. De kleur is die van Lariks / Douglas hout, hooguit ietsjes roder maar wel veel egaler. Bovendien vergrijst Red Class wood veel minder snel dan Lariks Douglas hout, tot wel 4 keer zo traag.

Deens-Rabat-Red-Class-wood-overkapping (1)

Red Class wood overkapping

Tevens is de prijs van Red class wood aantrekkelijk, het ligt zelfs iets onder onbehandeld Lariks Douglas constructiehout. Red Class wood is in diverse balk, paal en plankmaten verkrijgbaar. Ook glad geschaafde mes en groef vellingdelen, blokhutprofielen, Deens rabat en schuttingplanken zijn beschikbaar in dit alternatief voor Lariks Douglas hout. De profielen en balken zijn altijd glad geschaafd met licht afgeronde hoekjes.

De 12x12 cm, 14x14 cm (zie foto) en 20x20 cm palen zijn bovendien kaarsrecht, deze worden namelijk gelamineerd. Zie hier het groeiend aanbod van Gadero in Red Class wood.

red-class-wood-staanders (1)

De basis van Red class Wood, een product van houtgroothandel Tuindeco, is een gecertificeerde naaldhoutsoort en door de speciale ecologische behandeling krijgt het hout extra duurzaamheid en de kleur van Lariks Douglas hout. Voor plaatsing in de grond dient het hout met teer behandeld te worden. Toepassingen zijn overkappingen, pergola's en maatwerk tuinschuren.

Deens-Rabat-Red-Class-wood