Bent u op zoek naar een duurzame vlonder waar u zeker jaren van zult genieten en vrijwel geen tot weinig onderhoud aan heeft? Dan is composiet de perfecte optie! Maar wat maakt composiet vlonderplanken toch zo’n goede keuze?
Lees onze blog en kom meer te weten over composiet vlonderplanken!
Composiet is een samenstelling van hout en kunststof. Zo bestaat de terrasplank voor een deel uit kunststof en een deel uit hout. De composiet planken van Felixwood bestaan voor 60% uit houtvezels en 40% uit kunststof. Resysta is ook een vorm van composiet, deze planken worden namelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals rijstvlies.
In vergelijking tot hout is composiet duurzamer. Zo geniet u zeker jarenlang van een prachtige vlonder. Composiet vlonderplanken zijn onder te verdelen in twee categorieën. Zo heeft u de keuze uit holkamer of massief composiet.
De naam van de holkamer composiet vlonderplank zegt het eigenlijk al. Deze composiet plank is hol van binnen terwijl de massieve terrasplank uit één geheel bestaat. De holkamer planken zijn licht in gewicht en uitstekend geschikt voor een dak of balkon terras. Holkamer composiet is relatief goedkoop waar massief composiet duurder is. Massieve planken zijn dan ook een stuk steviger en zwaarder. Heeft u bijvoorbeeld zware meubels? Dan zijn de massieve planken dus uitstekend geschikt. Welk type composiet u kiest is dus afhankelijk van het budget, de toepassing van deze terrasplanken en de mate van belastbaarheid die ze aan moeten kunnen.
Lees ook onze blog waarin wij u meer uitleggen over het verschil tussen massief en holkamer composiet.
Composiet kent nagenoeg geen werking en heeft ook geen noesten. Deze vlonderplanken zijn daarnaast ook nog eens onderhoudsvriendelijk! Naast het schoonvegen van de terrasplanken hoeft u deze niet te beitsen of te oliën. Ook trekt composiet niet krom en scheurt het ook niet. Nog een voordeel is dat de kleur van de planken behouden blijft en deze UV-bestendig zijn. U kunt er zelfs met blote voeten overheen lopen zonder last te krijgen van splinters. Genoeg redenen dus om te kiezen voor composiet terrasplanken!
Bij het leggen van composiet planken dient u zich altijd strikt te houden aan de leginstructies. De liggers dienen maximaal 30 cm uit elkaar te komen (dit kan bij sommige merken afwijken). Houdt ook rekening met enige verticale werking. Zorg voor een afschot van 2% bij holkamer composiet, zo blijven de terrasplanken schoner en blijft water niet in de holle terrasdelen staan. Wilt u liever meer kwaliteit en een steviger resultaat? Kies dan voor de massieve composiet planken. Deze planken zijn ook waterpas te leggen.
Bekijk aflevering 157 van Gadero TV voor meer informatie over het aanleggen van een composiet vlonder.
Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is dit de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! Maak nu een afspraak!
Bent u al helemaal zeker van een composiet vlonder? Of wilt u eerst inspiratie opdoen? Bekijk dan ons ruime assortiment met composiet vlonderplanken.