Logo Gadero
service
Gadero TV

#39 Houten kerstboom maken 🎄 DIY

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst14-11-2017

In deze aflevering van Gadero TV laat Henk-Jan zien hoe je zelf een houten kerstboom maakt. Voor deze doe het zelf kerstboom hebben wij een handige starterset. Deze set bestaat uit een stevige hardhouten staander van 25 mm dikte, een speedboor van 28 mm voor het maken van ronde gaten, een borgpen voor het afsluiten van de bovenzijde en een 5x50 mm schroef + 3.5 mm boortje om de staander vanaf de onderkant vast te schroeven in een voet.

De 3D houten kerstboom kant-en-klaar en starterset zijn niet meer leverbaar.

In deze video zie je een DIY kerstboom van hardhouten planken, maar dit hoeft natuurlijk niet. Je kan ook kiezen voor een boom met bijvoorbeeld halfronde regels, lariks hout of steigerhout. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

De voordelen van deze houten bomen zijn eindeloos: je hebt geen last van naalden op de vloer, je krijgt een heerlijke houtgeur in huis, deze boom is 'cat-proof' en tot slot is het natuurlijk gewoon een keer wat anders dan een echte- of kunst kerstboom. Ook het versieren van de houten kerstboom kan op allerlei manieren naar eigen wensen. U kunt zowel kerstartikelen op de latten leggen of haakjes maken aan de onderkant om de kerstballen er in te hangen.

Voor basisscholen en workshops

Deze doe het zelf kerstboom is tevens zeer geschikt voor het geven van workshops en als kerstactiviteit op basisscholen. Laat bijvoorbeeld alle kinderen een plankje verven/versieren en zet vervolgens gezamenlijk de boom in de klas in elkaar. Ook handig als leerlingen allergisch zijn voor echte kerstbomen en natuurlijk brandveilig! Dus ben jij juf of meester en op zoek naar een creatief idee voor kerst? Sla je slag en ga direct naar het stappenplan!

Benodigde gereedschappen

  • Accuboormachine of gewone "stekker" boormachine

  • Handzaag of cirkelzaag

  • Vlinderboor of ronde gatenboor van 26-28 mm afhankelijk van uw dikte van uw ronde staander

Benodigde artikelen en ijzerwaren

  • Stevige houten of stalen steel/stok

  • Planken in de gewenste soort en maat

  • 4x30 mm schroeven voor montage van de voetjes aan de 2e plank

  • Borgpen (geen must)

  • 5x50 mm schroeven + 3.5 mm boortje voor voorboren voor in uw staander