Logo Gadero
service
Blog

Extra sterke golfplaat? Kies dan voor polycarbonaat lichtplaten!

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst17-09-2019

Polycarbonaat golfplaten hebben veel voordelen, zeker als u ze vergelijkt met PVC golfplaten. Als uw nieuwe dakplaten tegen een stootje moeten kunnen zijn polycarbonaat golfplaten de perfecte keuze. Deze doorzichtige golfplaten laten veel daglicht door en verkleuren niet.

Polycarbonaat golfplaten zijn zeer geschikt voor een fietsenschuur of terrasoverkappingen. Meer weten over de voordelen en toepassingen van polycarbonaat golfplaten? Lees dan verder!

doorschijnende golfplaat extra sterk

Slagvaster dan echt glas

Het unieke aan een polycarbonaat golfplaat is dat ze zo’n 200 keer slagvaster zijn dan glas. De verschillende kunststoffen maken deze golfplaten erg sterk. Golfplaten van PVC, zoals u ze vaak in de bouwmarkt ziet, hebben de neiging om te breken als het hagelt, er veel wind staat of als er een voetbal op terecht komt. Dit komt omdat dit vaak enkelwandige golfplaten zijn.

Polycarbonaat platen gemaakt van polyester zijn zo stevig dat er weinig tot geen kans is dat de platen breken. Polyester platen zijn namelijk wat steviger dankzij speciale vezelconstructies. Zo hoeft u niet bang te zijn voor een flinke hagelbui of een ruig spelletje voetbal in de tuin.

Heldere golfplaat

U wilt niet dat uw fietsenschuur, carport, veranda of zelfbouw overkapping verandert in een donker hoekje. Nog een reden om te kiezen voor golfplaten van polycarbonaat. De doorzichtige golfplaten laten namelijk veel daglicht door en kunnen ook als ‘raam’ gebruikt worden. U kunt er niet echt doorheen kijken, maar er komt wel veel natuurlijk licht naar binnen. Polycarbonaat is bovendien goed bestand tegen warmte en kou en zal dus niet snel zijn vorm verliezen.

golfplaat schroeven

UV-beschermend aan 2 kanten

Bij polycarbonaat golfplaten komt het voor dat ze na een tijd in de zon geel verkleuren. Dat zal bij deze drie dubbelwandige golfplaten van polycarbonaat niet gebeuren. Doordat deze dakplaten aan twee kanten UV-beschermd zijn heeft zonlicht geen invloed op de kleur van de platen. Niet voor niets krijgt u 10 jaar garantie op de kleurvastheid van deze dakplaten. 

Polycarbonaat golfplaten monteren

Welke golfplaat u gebruikt ligt natuurlijk aan de toepassingen die u in gedachten heeft. Voor schuren, veranda’s, overkappingen en carports gebruikt u drie wandige polycarbonaat golfplaten. Om u te helpen bij het plaatsen van de polycarbonaat golfplaten als dakbedekking hebben wij een handige Gadero TV gemaakt. In de video wordt laten zien hoe u deze platen gebruikt om een dak te maken van polycarbonaat platen voor een budget overkapping. 

Deze betaalbare driewandige dakplaten zijn bij Gadero verkrijgbaar in verschillende profielen en maten. Bovendien vindt u bij ons alles voor een budget overkapping: van lariks douglas palen en balken tot ijzerwaren