Logo Gadero
service
Blog

Hoe zet je een kunstkerstboom op?

Gadero logo
Geschreven doorFemke
Geplaatst28-11-2022

Wil je minder moeite doen voor een kerstboom? En ook niet meer al die naalden van een echte kerstboom in huis? Kies dan voor een mooie kunstkerstboom. In dit blog vertellen we u alles over het opzetten van een kunstkerstboom en verdere informatie.

Rode kerstbal

Kunstkerstboom opzetten

Het opzetten van een kunstkerstboom is nog een hele taak. Waar moet u beginnen en welke onderdelen zijn er allemaal? In het onderstaande stappenplan leggen wij eenvoudig uit hoe u uw kunstkerstboom het beste kan opzetten.

  1. Haal de onderdelen van de kunstkerstboom uit de stevige opbergdoos.

  2. Check van tevoren of de verlichting het allemaal doet.

  3. Plaats de voet van de kerstboom op de gewenste plek.

  4. De stam van de boom bestaat uit meerdere delen, plaats het onderste deel in de metalen voet.

  5. Plaats vervolgens het volgende deel in de stam, en plaats daarna de spits in het middelste gedeelte.

  6. Buig de takken in een cirkelvormig model. Dit zorgt ervoor dat u model creëert in uw kunstkerstboom. U wilt natuurlijk een boom die er vol uitziet.

  7. Het is nu tijd voor het optuigen van uw kunstkerstboom.

Gadero kerst breukelen

Welk materiaal kunstkerstboom?

Als het aankomt op kunstkerstbomen bestaan er heel veel verschillende soorten, maar was is nou de beste kunstkerstboom voor u. Het is iets om goed over na te denken voor u een kunstkerstboom aanschaft.

Kunstkerstboom met zachte naalden

Een kunstboom met zachte naalden is ideaal voor mensen met kinderen. Deze naalden prikken niet, en zijn daarom erg geschikt voor gezinnen. Deze kunstbomen zijn beschikbaar met en zonder verlichting. Het gebruik van zachte platte naalden in een kunstboom zorgt voor het creëren van een volle boom.

Kunstkerstboom met harde naalden

Een kunstboom met harde naalden zorgt voor een realistische uitstraling. De harde borstelige naalden en inhakende takken maken de beste nep kerstboom. Houd er wel rekening mee dat deze naalden prikken, net als een echte kerstboom.

Besneeuwde kunstkerstboom

Een kerstboom met een besneeuwde look wordt tegenwoordig steeds populairder. Aangezien sneeuw voor veel mensen bij de winter hoort, maar dit niet zo vaak in Nederland valt, kiezen we voor een besneeuwde kunstkerstboom. De winterse sfeer geeft veel mensen een gezellige kerst.

Verschillende kleuren kunstkerstbomen

U kunt het tegenwoordig zo gek maar niet bedenken of het bestaat wel. In deze tijd bestaan er bomen in allerlei kleuren. Gekleurde kerstbomen worden veelal door bedrijven gebruikt voor de aankleding van hun kantoor.

Witte kerstboom rode strik

Wat kost een kunstboom?

De prijs van een kunstkerstboom is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hoogte, wilt u een kleine kunstkerstboom of toch een grote kerstboom. Verder kunt u een kunstboom kopen met ingebouwde verlichting, maar u kan er ook zelf led verlichting in maken. Ook heeft het materiaal invloed op de prijs, zo zijn er bomen van hoogwaardig PVC materiaal en PE.

Naast dat de prijs afhankelijk is van de bovenstaande factoren, is er ook nog een verschil per prijs per bedrijf. Bij Gadero verkopen we kunstkerstbomen tussen de €599,95 en €1.325,25. De verschillende merken hebben ook weer verschillende prijzen. Denk aan merken zoals: excellent trees, triumph tree kerstbomen, black box of everlands imperial pine kunstkerstboom.

In deze tijd wordt ook het gebruik van led lampjes geadviseerd. Met de stijgende stroomkosten, is de keuze voor led verlichting beter, omdat deze verlichting minder stroom gebruikt.

Hoe lang doe je met een kunstkerstboom?

Een gemiddelde kunstkerstboom staat voor ongeveer 6 tot 10 jaar. Echter kan dit langer of korter zijn, dit hangt af van een paar dingen. De verlichting kan het begeven, de takken breken af, de sneeuw kan verkleuren of de kunstkerstboom lijkt steeds ouder.

Op zoek naar een kunstkerstboom voor in uw huis? Bekijk dan hier het aanbod van Gadero.