Logo Gadero
service
Blog

Schutting van ronde kastanjepalen

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst15-07-2019

U zoekt een alternatief voor een standaard schutting? U houdt wel van iets bijzonders? Wat dacht u van een erfafscheiding van kastanje rondhout of een beschut terras van ronde palen!

Kastanjehek

Een schutting van rondhout palen geeft een soort strandtuin gevoel. Vooral in combinatie met Pinus dennenbomen, siergrassen, kastanje rolhekken, schelpenpaadjes, steenschotten, cortenstaal borders, wagonplanken en grind (zoals beach pebbles of wit grind). 

Robuuste ronde palen schutting

Maak een schutting van rondhout niet van dunne paaltjes, durf te kiezen voor 12-14 cm dikte. Vooral kastanjepalen ogen heel gaaf. Wel hebben deze een iets grillige vorm, dus enige doorkijk houdt u altijd. Bestel daarom altijd een paar palen extra, zodat u te grillige kastanjepalen kan weglaten. Met enige begroeiing gaat de schutting overigens van zelf helemaal dicht.

schutting van ronde palen

Plaatsen palen schutting

Enkele tips voor het aanleggen van een dergelijke schutting. Graaf een brede sleuf over de gehele breedte. Plaats de kastanjepalen in de sleuf en maak deze aan weerszijden vast aan 2 horizontale 45x70 mm hardhouten balken onder de grond. Zo blijven de palen mooi op een rijtje staan en kunnen ze tegen een stootje. 

kastanjepalen schutting rond

De bovenkanten van de palen mogen best 5-10 cm verschillen in hoogte, dit staat juist mooi.

Let op, kastanjepalen en recht gefreesde palen (vaak van grenen geïmpregneerd hout) zijn geschikt voor het maken van een rondhout schutting. Doorgaans zijn Robinia palen te grillig van vorm. 

palen schutting strandtuin