Logo Gadero
service
Blog

Verhoging van de transportkosten

Gadero logo
Geschreven doorFemke
Geplaatst24-03-2022

Met ingang van maandag 28 maart 2022 zal Gadero de transporttarieven met 10% verhogen. Deze verhoging ontstaat voornamelijk door de stijging van brandstof- en houtprijzen. Deze veranderingen komen vooral door de ontwikkelingen in Oost-Europa.

Gadero Essen Mes En Groef

Brandstofprijzen stijgen

In de afgelopen maanden is er een aanzienlijke stijging in de olieprijzen. Als gevolg daarvan stijgen ook de brandstofprijzen en wordt het steeds duurder om producten van A naar B te brengen. De brandstofprijzen zijn inmiddels zo ver gestegen dat deze zich op een recordhoogte bevinden. Door deze stijging zijn transportbedrijven genoodzaakt extra toeslagen te rekenen bovenop hun normale tarieven. Op dit moment liggen deze toeslagen tussen de 10 en 30%. Wij zijn genoodzaakt een deel van deze toeslagen door te berekenen in onze transportkosten. Daarnaast zullen alle prijzen waaraan geen consumentenadviesprijzen gekoppeld zijn, omhoog gaan met een percentage tussen 5 en 10%. Dit doen wij om transparant te blijven, een deel van de kostprijs bestaat immers uit transportkosten.

sus square black wandlamp 230volt

Houtprijzen stijgen

Waar er vorig jaar nog een bescheiden daling was betreffende de houtprijzen, blijven ze nu alleen maar stijgen. Door de toenemende vraag naar hout en het afnemende aanbod, neemt de prijs van het hout toe. De verwachtingen zijn dat ook in de komende maanden deze prijzen blijven stijgen. Mede door de recente ontwikkelingen in Oost-Europa, stijgen de houtprijzen. Een groot deel van ons tuinhout, zoals Grenen, Vuren en Lariks komt bijvoorbeeld uit Oost-Europa.

Grand Opening Breukelen Plantenbakken

Afhalen

Vanaf 28 maart 2022 wordt er een afhaaltoeslag ingevoerd van €25,00. Op dit moment kunt u kosteloos uw bestelling afhalen bij onze afhaallocatie. Dit hebben wij gedaan om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken. Door de ontwikkelingen zoals hierboven benoemd, is het voor Gadero niet haalbaar om dit kosteloos voort te zetten. Want:

  • Producten dienen vervoerd te worden naar afhaallocaties;

  • De producten dienen gepickt en verpakt worden;

  • We betalen voor de logistieke dienstverlening (bijv. opslag derden)

Denkt u na over het aanschaffen van een blokhut of overkapping? Bestel hem dan voor 28 maart nog met lage bezorgkosten!