Logo Gadero
service
Blog

Welke kunstkerstboom kopen?

Gadero logo
Geschreven doorHanneke
Geplaatst07-12-2018

U heeft bedacht dat u dit jaar een kunstkerstboom gaat kopen. Met kerst om de hoek is het tijd om een geschikte boom uit te gaan zoeken. Kunstkerstbomen hebben veel voordelen. Zo zijn ze de ideale oplossing voor mensen met een allergie. Daarnaast hoeft u geen naalden op te ruimen en blijft een kunstkerstboom altijd mooi. Er zit nog wel wat verschil in het materiaal waar kunstkerstbomen van gemaakt worden. 

Kunstkerstboom kopen

Maar welk materiaal is nu het beste? En waar moet u nog meer op letten bij de aankoop van een kunstkerstboom? Dat leggen we hieronder uit. 

Verschil materiaal kunstkerstboom

De aanschaf van een kunstkerstboom is een hele investering, dus u wilt de goede keuze maken voordat u tot aankoop overgaat. Als u een goede kunstkerstboom koopt kunt u hier dan ook jaren plezier van hebben. Tegenwoordig zijn kunstkerstbomen bijna niet meer van echt te onderscheiden, al heeft het gebruikte materiaal hier wel invloed op. Er zijn grofweg drie kunststoffen te onderscheiden: PVC, PP en PE. Deze kunststoffen worden alleen of in combinatie met elkaar gebruikt om een zo echt mogelijke kunstkerstboom te creëren. 

PVC

Iedereen is wel bekend met de kunststof PVC en het is dan ook een van de meest gebruikte materialen voor een kunstkerstboom. Het voordeel aan een kunstkerstboom van PVC is dat deze vaak voordeliger is dan kerstbomen van andere materialen. Het nadeel is dat ze vaak iets minder ‘echt’ lijken dan kunstkerstbomen van duurdere varianten. Een manier om de prijs van een kunstkerstboom laag te houden is door PVC met andere kunststoffen, zoals PP en PE te combineren. 

PP

PP is een hoogwaardige kunststof die gebruikt wordt om een zo realistisch mogelijke kunstkerstboom te maken. Deze kunststof zorgt voor harde ‘natuurlijke’ naalden die dicht in de buurt komen van die van een echte kerstboom. Eigenlijk zien we PP alleen in combinatie met PVC terug. Door beide kunststoffen te gebruiken ontstaat een levensechte kerstboom.

PE

In het hoge segment van de kunstkerstbomen komt u bomen van PE tegen. Deze bomen worden gemaakt met behulp van een mal waar de kunststof ingegoten wordt. Zo krijgt uw kerstboom replica’s van echte takken, waardoor de kunstkerstboom bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Het nadeel is dat dit proces vrij duur is, wat u ook terugziet in de prijzen van PE kerstbomen. Een voordeliger alternatief is PE/PVC, waarbij de takken van PE zijn gemaakt voor het realistische effect en de binnenkant van PVC om voor een volle boom te zorgen.

Eindhoven kunstkerstboom

Kunstkerstboom waar op letten?

Er zijn veel zaken waar u op moet letten voordat u een kunstkerstboom gaat kopen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte en het aantal tips, maar ook aan de verpakking. U moet de kerstboom natuurlijk wel goed kunnen opbergen in de maanden dat u hem niet gebruikt. Ook de manier van opzetten kan van belang zijn. Geen zin in gedoe? Kies dan voor een makkelijk op te zetten kerstboom. Daarnaast zijn er ook kunstkerstbomen met verlichting te koop, wat u een hoop werk kan schelen. In onze klustips hebben wij nog een handig overzicht van waar u op moet letten bij het kopen van een kunstkerstboom.

In het assortiment van Gadero vindt u verschillende grote kunstkerstbomen van PVC/PP en PVC/PE. Daarnaast hebben wij ook alles om uw kerstboom af te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onbreekbare kerstversiering en duurzame LED verlichting

Zoekt u een voorbeeld van een makkelijk op te zetten kunstkerstboom? Bekijk dan de onderstaande video van onze kunstkerstboom Eindhoven.