Logo Gadero
service
Blog

Wit hout is het nieuwe zwart

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst04-04-2018

Wit is de nieuwe tuintrend van 2018. Wit hout is na zwart in 2017 de nieuwe trend in de wereld van tuinen. Wit is fris, maakt een ruimte groter en steekt mooi af tegen groene beplanting.

hek wit poort

Tuintrend 2018

Zwarte schuttingen blijven onverminderd populair, echter voor kleine tuinen (steeds meer nieuwbouwwoningen hebben een kleine tuin) en stadstuinen is zwart niet handig, de wanden komen dan op je af.

Dus vooral bij kleine en middelgrote tuinen zien we steeds meer gebruik van wit tuinhout. Daarbij zijn wit gespoten potdekselplanken en rabatdelen voor geheel dichte schuttingen enorm populair. Ook voor lage voortuinhekken zien we steeds meer wit in de voortuin. Deze witte tuinhekken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en passen in elke tuin.

wit tuinhout

Ook voor onze tuinmeubelen is de witte kleur steeds meer populair. We zien een trend in kleurcombinaties van tuintafels met witte poten en steigerhouten of Lariks geschaafd blad. Voor een instant Ibiza sfeer in de tuin kiest u een witte tafel met blauw tafelblad.

picknicktafel wit grijs

Strandtuin

Combineer wit tuinhout met beach pebbles en steigerhouten meubelen voor een ultieme strandbeleving in uw eigen tuin. Maak vooraf een tuinontwerp en kijk bij onze verschillende tuin voorbeelden voor inspiratie.

Landelijke tuin

Zoekt u de juiste elementen voor uw landelijke tuin? Met een wit tuinhek, hortensia’s en buxussen, grijs grind en waaltjes heeft u alle ingrediënten voor een landelijke tuin.

Skagen lux stakithegn

Fris wit tuinhout

Wit oogt heel fris en licht, maar het nadeel is dat het ook sneller vies kan worden. Onze tip; Plaats een witte schutting of tuinhek iets boven het maaiveld en leg op de grond rond grind, zoals beach pebbles of Carrara grind. Zo heeft u minder last van opspattend zand. Witte tuinpalen die volledig de grond in gaan worden sneller vuil, palen op een paalhouder plaatsen is een goed alternatief. Of gebruik betonpalen, ook verkrijgbaar in wit, maar grijs steekt lekker af.

Paal punt

Onderhoud wit tuinhout

Wit tuinhout schoonmaken kan heel simpel met een sopje met lauw water en een beetje groene zeep. Gebruik geen hogedrukreiniger! Hiermee beschadigt u de verflaag en het hout en zal uw hout veel minder lang mee gaan. Zorg dat je een pot witte beits in de schuur hebt staan, zodat je beschadigde plekjes meteen kan bijwerken. U zult zien uw schutting of tuinhek gaat jarenlang met veel plezier mee!

Bekijk ook de pagina wit tuinhout