Logo Gadero
inspiratieservice

Gevelbekleding Thermisch gemodificeerd Ayous 2.5 x 14.5 cm Dubbel Blokprofiel op 2/3

Groef op tweederde van de breedte van de plank
Geschikt voor barcode profiel
Milieuvriendelijk verduurzaamd
model_ayous_d_sfeer
model_ayous_d
model_ayous_gevel_2_
Per stuk,vanaf

29,75

incl. BTW

84,79 per ㎡

4 varianten op voorraad
1 tot 5 dagen
Details
Lengte
245 cm
Breedte
14,5 cm
Kies afmetingen
1 - 5 dagen
119 stuks
29,75
1 - 5 dagen
240 stuks
33,45
1 - 5 dagen
167 stuks
36,95
1 - 5 dagen
129 stuks
44,25
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • 100% ecologisch, vormvast en milieuvriendelijk

  • Duurzaam dankzij thermowood behandeling

  • Lichtgewicht voor gevels en nagenoeg noestvrij

  • Broos materiaal, voorzichtig vervoeren

  • Voorboren vereist

  • Nooit monteren met verzinkte schroeven of rvs410 (wel met rvs a2 of gecoate schroeven)

  • Brandvertragend behandelen klasse D niet mogelijk

Specificaties

Gewicht
1,4138 kg
Afwerking hout
Glad geschaafd
Materiaal
Thermisch gemodificeerd
Houtsoort
Ayous
Kleur
Bruin
Breedte
14,5 cm
Dikte
2,5 cm
Afmetingen
2.5x14.5x245 cm
Benodigde per m2
2.85

Gevelbekleding Thermisch gemodificeerd Ayous 2.5 x 14.5 cm Dubbel Blokprofiel op 2/3

Fraaie gevelbekleding plaatsen dat ook nog eens erg duurzaam is? Deze dubbele blokprofielen hebben een gleuf op 2/3e van de breedte van de plank. Bij montage wisselen de smalle en brede strook elkaar af, wat voor een speels effect zorgt. Deze 25 x 145 mm planken zijn te monteren tegen de gevel van een woning, maar ook prima te gebruiken als wand voor een fraaie overkapping of schutting. De werkende breedte van deze plank is 130 mm. De planken hebben een mes en groef waardoor ze eenvoudig in elkaar geschoven kunnen worden. We adviseren om enkele millimeters ruimte te houden tussen de planken, vanwege werking. Let op, de achterzijde kan licht ruwe plekken bevatten. Dit is de kant die aan de gevel wordt gemonteerd, dit heeft dus geen effect op de zichtzijde.

Gesloten Barcode gevelbekleding

Een barcodeprofiel of streepjescode profiel is een vorm van gevelbekleding waarbij de planken op de gevel verschillende breedtes hebben. Dit zorgt voor een uniek en speels lijnenspel. Dit profiel van thermo Ayous heeft een dubbel blokprofiel met gleuf op 2/3e op de breedte van de plank. Door deze te combineren met een enkel blokprofiel, dubbel blokprofiel op 1/2, enkel blokprofiel en triple blokprofiel, krijg je een gesloten barcode profiel. Je kan deze profielen vinden bij de alternatieve producten.

Thermo Ayous

Dit Ayous hout heeft een thermische behandeling ondergaan. Hierbij wordt het hout met stoom verwarmd tot ruim 200 graden. De duurzaamheid van het Ayous is hierna vergelijkbaar met hardhout met duurzaamheidsklasse 1. Het hout heeft een levensduur gekregen van 20 - 25 jaar. Thermisch gemodificeerd Ayous heeft een aantrekkelijke warme kleur die fraai vergrijst. Deze gevelprofielen zijn ecologisch, vormvast en milieuvriendelijk. Ook heeft het hout een goede weerstand tegen houtrot.

Behandelen

Na verloop van tijd zal de kleur gaan vergrijzen. Om de fraaie kleur van thermisch gemodificeerd Ayous zo lang mogelijk te behouden, kun je het hout behandelen. Voor een natuurlijke uitstraling, kies je voor Woca Exterior olie. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De kleur Teak biedt de beste bescherming tegen de zon (en dus verkleuring). Herhaal de behandeling om de 2 à 3 jaar.

Montage

Bevestig deze planken met RVS A2 bolkopnagels of speciale gecoate schroeven om te voorkomen dat de houtzuren gaan reageren op het materiaal en er zwarte vlekken in het hout komen. Ons advies is om het hout altijd voor te boren, om de kans op splijten en barsten te voorkomen. Laat de bolkop altijd op het hout zweven, sla deze niet in het hout. Door het stoomproces is Thermo Ayous verduurzaamd, maar is het ook broos geworden. Wees voorzichtig met vervoeren, om beschadigingen te voorkomen.