Houtsoort van de maand maart - Ipé premium

Houtsoort van de maand maart: Ipé premium! 

Ipé staat bekend als de meest duurzame hardhoutsoort ter wereld. Zelf raken we niet uitgesproken over deze prachtige terrasplanken van tropisch hardhout. Ipé Hardhout heeft duurzaamheidsklasse 1. Deze luxe houtsoort wordt veel toegepast bij zwembaden en terrassen. Ipé hout kent wel wat kleurverschil: van prachtig groenachtig bruin tot meer licht- en roodbruin.

Ipe premium

Deze waanzinnige houtsoort kent nagenoeg geen werking en is dus zeer stabiel. Ook neemt deze harde houtsoort weinig vocht en vuil op, dus zo blijven je planken relatief stroef. De vergrijzing is prachtig egaal lichtgrijs. De hardhoutsoort Ipé kent daarnaast ook weinig werking. Maar wat is nu het verschil tussen 'gewoon' Ipé en premium Ipé? Premium Ipé kent weinig kleurverschil, geen oneffenheden en een hele mooie structuur.

Voordelen houtsoort Ipé premium:

  • Premium kwaliteit met FAS keurmerk
  • Vergrijsd prachtig zilvergrijs, nog hoogwaardiger dan Bankirai
  • Beide zijden zijn helemaal effen, glad geschaafd
  • Super duurzaam en weinig werking (uitzetting)

Premium ipe

Waarom Ipe premium FAS?

Ipe is van zichzelf al een houtsoort met hoog kwaliteit, dus waarom Ipe premium? Ipe premium heeft het FAS keurmerk. Dit keurmerk wil zeggen dat de planken uit de beste 20% van het hout van de boom wordt gemaakt. Daarom heeft dit hout ook een mooie effen kleur, terwijl je bij normaal Ipé wel (wat) kleurverschil in de houttinten ziet. Het Ipe premium bevat geen pinholes in tegenstelling tot normaal Ipe. Bij Premium Ipe vlonderplanken wordt alleen het kernhout van de boom gebruikt dus niet het spinthout. De planken zijn ook niet van jong hout. Al met al is Ipe premium een zeer duurzame houtsoort met een zeer luxe uitstraling.

Ipe premium

Duurzaamheid 

Bij hardhoutsoorten staat duurzaamheid voorop en zo ook bij deze Ipe premium terrasplank. Wanneer u deze hardhouten planken goed verzorgd gaan ze zo 30 - 40 jaar mee. De plank heeft in de loop der jaren een mooie vergrijzing en het fijne aan Ipe hardhout is dat het makkelijk schoon te maken is en dat algen en schimmels zich moeilijk hechten aan dit. hardhout, dit maakt het een onderhoudsvrije plank. Daarmee is Ipe premium FAS een zeer goede keus voor uw vlonder!

Montage tips premium Ipe

De terrasdelen zijn te monteren op onze Gadero hardhouten onderbalken. Wij raden wel aan om onze vlonderschroeven te gebruiken van 5 x 50 mm. Met een verzinkboor zorgt u ervoor dat deze schroeven niet boven de plank uit steken en dat zorgt voor een strak geheel.  De vlonderschroeven van Gadero zorgen ervoor dat de vlonder stevig wordt en werken mee met het hout. De hardhouten vlonderplanken kennen amper werking en daarom is een tussenruimte van 5 mm genoeg. Het resultaat is een erg strakke vlonder of terras!

Het aanbod van premium Ipé bij Gadero:

Ipé

Mis nooit meer acties, tips en trends van houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op Facebook voor speciale acties, houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes!

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor doe-het-zelf klustips, de houtsoort van de maand, hout trends en meer.

pinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enz.

blog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram