Logo Gadero
service

Schuttingplank Thermisch Gemodificeerd Frake 1.8 x 14.0 x 180 cm Rondom Glad geschaafd

Productnummer
LDS4320-18-140-1800
frake_18x140_open_gevelbekleding_mix_breedte_latten
Per stuk

20,45

incl. BTW

77,71 per ㎡

Niet op voorraad
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Duurzame schuttingplank met karakteristiek uiterlijk

  • Verantwoorde keuze door milieuvriendelijke verduurzaming (in Nederland thermisch gestoomd met restwarmte)

  • Lichtgewicht en stabiel (nagenoeg geen werking)

  • Het duurzame alternatief voor tropisch hardhout

  • Stootgevoelig, voorzicht vervoeren, na degelijke montage niet meer kwetsbaar

Specificaties

Afwerking hout
Glad geschaafd
Materiaal
Hardhout
Product type
Schutting
Benodigde per m2
3.8

Schuttingplank Thermisch Gemodificeerd Frake 1.8 x 14.0 x 180 cm Rondom Glad geschaafd

U zoekt een alternatief voor tropisch hardhouten planken voor uw schutting? Verdiep u dan eens in deze thermisch gemodifiiceerde schuttinglatten van het loofhout Fraké. Voor de prijs hoeft het ook niet te laten, het ligt op het niveau van hardhout qua prijsniveau en duurzaamheid.

Zo duurzaam als hardhout

Met deze 180 cm lange latten van thermisch gemodificeerd Fraké maakt u een prachtige duurzame schutting in uw tuin. Deze 1.8 x 14.0 cm profielen hebben een lange levensduur van minimaal 30 jaar door de milieuvriendelijke stoombehandeling. Deze thermische behandeling is ook nog eens in ons eigen land uitgevoerd met restwarmte van een energiecentrale.

Minder milieubelastend tov tropisch hardhout

De prijs van deze moderne tuinplanken ligt op het niveau van hardhout. Dat is dus geen reden om af te haken. De duurzaamheid is zeer vergelijkbaar met hardhout. Omdat deze planken van het in Noord Afrika snelgroeiende Fraké plantages afkomstig zijn, belast u veel minder het milieu dan bij tropisch hardhout uit Brazilië (Amazone) of Indonesië.

Verduurzaamd zonder chemische middelen, uit ons eigen Nederland

Deze warmtebehandeling, ook wel thermisch gemodificeerd genoemd, zorg er ook voor dat deze profielen stabiel, éénkleurig en licht in gewicht zijn. Bij dit stoomproces werken we alleen met hitte en stoom van overgebleven restwarmte van een enorme energiecentrale, dit gebeurd bij Platowood in Arnhem, u steunt dus ook nog eens uw eigen economie. En bij het stomen van hout kennen we geen chemische toevoegingen zoals bij groengeïmpregneerd tuinhout. Daarnaast staat Fraké hout bekend om zijn robuuste en levendige uiterlijk, met kleine noesten, zwarte streepjes en pinholes geven superveel uitstraling.

Montage tips

Monteer deze planken verticaal op 3 horizontale balken tussen palen om de circa 180 cm. Kies bij voorkeur duurzame en extra verantwoorde tuinpalen van circa 7x7 cm dikte Nobifix of Accoya hout. Tip, Monteer de planken over uw palen heen, zo krijgt u een strakke uitstraling van uw schutting. Wilt u minimale doorkijk? hanteer dan maximaal 2 cm tussenruimte en monteer planken aan weerszijden. Monteer met rvs 4x50mm tuinschroeven of de trendy grijs gecoate schroeven van Wovar en altijd met 3mm voorboren om kopscheuren te voorkomen.

Dit is de tuinplank voor de Teslarijder zeg maar. Ontdek ook deze duurzame en verantwoorde schuttingplank van de toekomst!

Deze planken voor schuttingen of voor uw gevelbekleding is zowel horizontaal als verticaal te monteren. De meeste klanten kiezen voor verticale montage. Hanteer minimaal 10 mm tussenruimte voor optimale ventilatie.