Logo Gadero
service

Thermisch Gemodificeerd Vuren 2.6 x 14 cm Steamed Blokhutprofiel

Productnummer
DE15612-140-3000
Mes en groef planken
model_blokhutprofiel_thermo_vuren
Per stuk,vanaf

21,25

incl. BTW

54,49 per ㎡

3 varianten op voorraad
1 tot 3 werkdagen
Details
Lengte
300 cm
Breedte
14 cm
Kies afmetingen
1 - 3 werkdagen
174 stuks
21,25
1 - 3 werkdagen
66 stuks
24,25
1 - 3 werkdagen
10 stuks
30,95
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Plus- en minpunten

  • Ecologisch, vormvast en milieuvriendelijk

  • Duurzaam dankzij thermische behandeling

  • Lichtgewicht voor gevels en wanden

  • Betaalbaar vurenhout

  • Voorboren (daardoor meer montage-uren)

  • Broos materiaal, voorzichtig vervoeren (na montage geen probleem meer)

  • Meer noesten dan Red cedar, Ayous of Fraké

Specificaties

Materiaal
Hout
Houtsoort
Vuren
Product type
Rabatdelen
Kleur
Bruin
Breedte
14 cm
Dikte
2,6 cm
Benodigde per m2
2.5641

Thermisch Gemodificeerd Vuren 2.6 x 14 cm Steamed Blokhutprofiel

Bent u op zoek naar duurzaam, betaalbaar en verantwoord gevel hout? Kies dan voor deze 2.6 x 14 cm Steamed blokhutprofiel planken van Scandinavisch vurenhout. Het hout is thermisch gemodificeerd, dit houdt in dat de planken onder stoomdruk zijn behandeld. Tijdens het behandelproces worden geen chemische middelen toegevoegd. Dit maakt het vurenhout ecologisch en milieuvriendelijk. De warmte behandeling verhoogt de duurzaamheid en weerstand tegen vocht van het hout. Hierdoor zijn de planken uitstekend geschikt voor gevels, wanden van overkappingen en schuttingen. Deze Steamed vurenhouten planken leveren wij in de lengtes 3, 3.60 en 4.20 meter.

Vergrijzing van thermisch gemodificeerd vuren

Ondanks de duurzaamheid, vergrijst het hout redelijk snel door de zon. Voorkom dit door de planken te behandelen met een goede olie of beits. Bent u van plan om het vurenhout te beitsen? Houdt er dan rekening mee dat het hout eerst enkele maanden goed uit zweet. Ons advies is om thermisch hout te behandelen met olie in plaats van beits.

Montage Steamed vurenhout

Deze trendy 26 x 140 mm vuren planken hebben een blokhutprofiel. Het vurenhout kent een werkende breedte van circa 130 mm. De planken kunt u eenvoudig in elkaar schuiven dankzij de mes en groef zijde. Het advies is om wel enkele millimeters afstand tussenruimte te houden vanwege de werking. Bij een montage op een muur of gebouw verticale rachels om de 30 cm van hart tot hart toevoegen. Ons advies is om de planken altijd even voor te boren. U hoeft uw rachels (achterlatten) niet voor te boren.

Thermo vuren is door het proces duurzaam, maar wel broos. Zorg ervoor dat u het hout voorzichtig vervoerd. Na het monteren van de planken merkt u hier niks meer van. Daarnaast is het vurenhout gemakkelijk te zagen.

Let op: kies voor RVS bolkopnagels of RVS schroeven, om te voorkomen dat de houtzuren gaan reageren op het materiaal van de schroeven. Dit zorgt ervoor dat u geen zwarte vlekken in het hout krijgt. Als u een bolkop gebruikt, laat deze dan bovenop het hout zweven.

Niet de thermisch gemodificeerde planken die u zoekt? Bekijk hier ons complete assortiment thermisch gemodificeerd hout, voor alternatieven.