Logo Gadero
service
Blog

Hoe versier ik mijn kerstboom?

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst27-12-2019

Zoekt u een stappenplan voor het kerstboom versieren? U wenst een perfect versierde kerstboom tijdens kerst, maar weet niet waar te beginnen? Hoeveel kerstballen en hoeveel kerstlampjes moet je bijvoorbeeld ophangen? In dit blog nemen we u mee en leggen we uit hoe u de perfecte kerstboom mooi versiert.

Kerstboom versieren

Kerstboom versieren hoe beginnen

Kies een plek uit waar de kerstboom moet komen te staan. Houd rekening met de hoogte van de boom maar ook de breedte of diameter. Een kunstkerstboom heeft altijd dezelfde maat, bij een echte kerstboom kan dit verschillen, maar bij een echte boom knipt u eenvoudig een tak af. Let bij het plaatsen van de boom ook op andere punten; Is er elektra? Staat de boom aan een looppad? Staat de kerstboom stevig op een kerstboomstandaard?

Kerstboomverlichting

Als de kerstboom staat is het tijd voor de verlichting. (De ultieme tip; kies een kunstkerstboom met geïntegreerde verlichting, dan kunt u deze stap overslaan). Haal de kerstverlichting uit de verpakking, steek de stekker in het stopcontact en bevestig het beginpunt in de boom en rol deze af terwijl u de verlichting in de boom hangt. Loop om de boom heen terwijl u de verlichting afrolt, zo raakt de verlichting niet in de knoop. Vervolgens maakt u de lampjes vast aan verschillende takken van de kerstboom. Tussen de strengen houdt u ongeveer 10 cm ruimte, neem even afstand om te kijken of de verlichting goed hangt.

kerstboom verlichting ophangen

Slingers in de kerstboom

Hangt u slingers in uw kerstboom? Doe dit dan na de verlichting, zo lijkt uw kerstboom 1 geheel wanneer alle versiering er in hangt. Voor een moderne boom laat u de slingers achterwege, of kiest u bijzondere slingers, zoals een kralenketting of slinger met bijvoorbeeld dennenappels. In een traditionele boom neemt u een kerstguirlande, dit zijn de welbekende glinsterende slingers in verschillende kleuren. Voordeel is dat deze slingers veel verkrijgbaar zijn in vele verschillende kleuren.

Zoekt u iets anders voor uw traditionele boom? Kies dan engelenhaar of lametta slingers, dit zijn een soort stroken glinsterend folie met stroken. Deze vorm van kerstdecoratie kunt u het beste toepassen nadat de boom versierd is met kerstballen.

kerstboom versieren

Kerstballen ophangen in boom

Hoeveel kerstballen gebruiken voor kerstboom optuigen? Dit is van vele factoren afhankelijk. Lees ons blog over hoeveel kerstballen u in de boom hangt en bepaal wat voor u het juiste aantal is. 

Verdeel de ballen op een natuurlijke manier; kies verschillende kerstballen, verschillend qua kleur, design en grootte en hang in de boom niet dezelfde ballen naast elkaar. Bij een echte kerstboom zitten er lagen in de boom, creëer diepte door de ballen tussen deze lagen dichter bij de stam te hangen. Ook het gebruik van kleinere decoraties, effen kerstballen en andere ornamenten zorgen voor een stijlvol effect.

Onmisbaar bij het ophangen van kerstballen zijn de ophanghaakjes, deze metalen haakjes haakt u aan de kerstbal en vervolgens om de tak. Buig het haakje een beetje bij zodat de kerstballen stevig hangen. Kies takken uit die het gewicht van de bal kunnen houden. Zorg er ook voor dat je ballen dieper in de boom hangt.

mega grote kunstkerstboom grote kerstballen

Kerstdecoraties

Na de kerstballen zijn de decoraties aan de beurt. In een kerstboom vol met kerstballen nemen we ongeveer 20% decoraties. Dit geeft een mooi evenwicht. Gaat u voor een bonte boom vol decoraties? Kies dan geen of hele bijzondere kerstballen met sprekende decoraties. Zet kerstdecoraties stevig vast in de kerstboom, deze decoraties zijn vaak iets zwaarder en kunnen makkelijker los raken.

Kerstboomversiering voor bedrijven

Voor bedrijven is ons advies; zet zowel de boom als de decoraties stevig vast. Gebruik een kerstboomstandaard, dan kan u de onderkant afdekken met een mand of pot, zodat u kerstboom stevig staat. Kies een plek waar de kerstboom vrij kan staan, zo trekt deze de aandacht. En durf out of the box te denken door andere decoraties te kiezen, dan de standaard versiering. Gadero helpt u graag met de kerstversiering voor uw bedrijf. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgaaf voor uw eigen kerstboom.

bijzondere kerstballen

Voorbeelden kerstboom versieren

Op ons Pinterest bord plaatsen we verschillende voorbeelden voor versierde kerstbomen. De kerstbomen zijn versiert met verschillende elementen, zoals decoratieve ornamenten, kerstlampjes, grote ballen en slingers. Volg dit bord en pin uw favorieten op uw eigen inspiratiebord. Gadero wenst u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.