27 dec Kerst

Hoe versier ik mijn kerstboom?

Zoekt u een stappenplan over hoe u een kerstboom moet versieren? U wenst een perfect versierde kerstboom, maar weet niet waar te beginnen? In dit blog nemen we u mee en leggen we uit hoe u de perfecte kerstboom versiert.

Kerstboom versieren hoe beginnen

Kies een plek uit waar de kerstboom moet komen te staan. Houd rekening met de hoogte van de boom maar ook de breedte of diameter. Een kunstkerstboom heeft altijd dezelfde maat, bij een echte kerstboom kan dit verschillen, maar bij een echte kerstboom knipt u eenvoudig een tak van de boom af. Let bij het plaatsen van de boom ook op andere punten, is er elektra, staat de boom aan een looppad, staat de kerstboom stevig?

Kerstboom verlichting

Als de kerstboom staat is het tijd voor de verlichting. (Tip; kies een kunstkerstboom met geïntegreerde verlichting, dan kunt u deze stap overslaan). Haal de verlichting uit de verpakking, steek de stekker in het stopcontact en bevestig het beginpunt in de boom en rol deze af terwijl u de verlichting in de boom hangt. Loop om de boom heen terwijl u de verlichting afrolt, zo raakt de verlichting niet in de knoop. Tussen de strengen houdt u ongeveer 10 cm ruimte, neem even afstand om te kijken of de verlichting goed hangt.

Slingers in de kerstboom

Hangt u slingers in uw kerstboom? Doe dit dan na de verlichting, zo lijkt uw kerstboom 1 geheel wanneer alle versiering er in hangt. Voor een moderne boom laat u de slingers achterwege, of kiest u bijzondere slingers, zoals een kralenketting of slinger met bijvoorbeeld dennenappels. In een traditionele boom neemt u een kerstguirlande, dit zijn de welbekende glinsterende slingers in verschillende kleuren. Voordeel is dat deze slingers veel verkrijgbaar zijn in vele verschillende kleuren.

Zoekt u iets anders voor uw traditionele boom? Kies dan engelenhaar of lametta slingers, dit zijn een soort stroken glinsterend folie met stroken. Deze vorm van decoratie kunt u het beste toepassen nadat de boom versierd is met kerstballen.

Kerstballen ophangen in boom

Hoeveel kerstballen moeten er in een kerstboom? Dit is van vele factoren afhankelijk. Lees ons blog over hoeveel kerstballen u in de boom hangt en bepaal wat voor u het juiste aantal is. 

Verdeel de ballen op een natuurlijke manier; kies verschillende ballen, verschillend qua kleur, design en grootte en hang in de boom niet dezelfde ballen naast elkaar. Bij een echte kerstboom zitten er lagen in de boom, creëer diepte door de ballen tussen deze lagen dichter bij de stam te hangen.

Onmisbaar bij het ophangen van kerstballen zijn de ophanghaakjes, deze metalen haakjes haakt u aan de kerstbal en vervolgens om de tak. Buig het haakje een beetje bij zodat de kerstballen stevig hangen. Kies takken uit die het gewicht van de bal kunnen houden.

Kerstdecoraties

Na de kerstballen zijn de decoraties aan de beurt. In een kerstboom vol met kerstballen nemen we ongeveer 20% decoraties. Dit geeft een mooi evenwicht. Gaat u voor een boom vol decoraties? Kies dan geen of hele bijzondere kerstballen met sprekende decoraties. Zet kerstdecoraties stevig vast in de kerstboom, deze decoraties zijn vaak iets zwaarder en kunnen makkelijker los raken.

Kerstboom versieren voor bedrijven

Voor bedrijven is ons advies; zet zowel de boom als de decoraties stevig vast. Kies een plek waar de kerstboom vrij kan staan, zo trekt deze de aandacht. En durf out of the box te denken door decoraties te kiezen die staan voor uw bedrijf. Gadero helpt u graag met de kerstversiering voor uw bedrijf. Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgaaf voor uw eigen kerstboom.

Voorbeelden kerstboom versieren

Op ons Pinterest bord plaatsen we verschillende voorbeelden voor versierde kerstbomen. Volg dit bord en pin uw favorieten op uw eigen inspiratiebord.