Logo Gadero
service
Blog

De boomplantdag van Trees for All

Gadero logo
Geschreven doorMaaike
Geplaatst17-02-2022

Afgelopen jaren droeg Gadero al een steentje bij aan een duurzame toekomst. Maar ook dit jaar doen wij weer iets terug voor de natuur. Als houthandel maken we veel gebruik van hout, maar we compenseren dit door nieuwe bomen te planten. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en dat willen we onze consumenten graag meegeven. We verkopen hout uit Europa wat milieuvriendelijk is vanwege het kortere transport. Daarnaast wijzen we consumenten op het goed monteren en onderhouden van hout, zodat de levensduur lang is. Om deze duurzame redenen steunen we de organisatie Trees for All voor extra boomaanplanting.

boomplantdag

Wil je meer weten over deze duurzame organisatie en onze boomplantdag? Lees dan gauw verder.

Marlin Gadero

Trees for All

Trees for All is een organisatie zonder winstoogmerk. De organisatie probeert mensen bewust te maken van het belang van bomen door wereldwijd bomen te planten en bossen te herstellen. Zo willen zij ontbossing tegengaan, bijdragen aan een beter milieu, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen creëren. Sinds 1999 hebben ze wereldwijd al meer dan 6,8 miljoen bomen geplant. Ook wij hebben daar een bijdrage aan geleverd. Al een aantal jaren zijn we verbonden met Trees for All en steunen we het planten van nieuwe bomen wereldwijd. Jaarlijks worden er zo’n 2500 bomen uit naam van Gadero geplant.

Boomplantdag

Op 11 februari heeft een deel van ons team bijgedragen aan de boomplantdag op het landgoed Oostermaet in Overijssel. Wij hebben meegeholpen met het planten van een nieuw bos van bijna 2500 bomen. Op dit landgoed zijn veel sparrenbossen aangetast. Deze bomen zullen uiteindelijk afsterven. Daarom hebben we samen met een aantal bedrijfspartners van Trees for All en Ijssellandschap onder meer de zomereik, linde en haagbeuk gepoot om een gezond en gevarieerd bos te creëren.

De bijdrage aan een beter klimaat door het ondersteunen van Trees for All past perfect bij de doelstelling van Gadero om consumenten bewust te maken van duurzaam gebruik van hout. We leveren kwalitatief hout en steen van lange levensduur en willen zo de natuur een handje helpen. Daarnaast willen we consumenten meegeven dat hout prima herbruikbaar is voor andere toepassingen. Vlonder of gevelhout is bijvoorbeeld geschikt voor montage met clips, waardoor het hout niet beschadigd wordt en goed her te gebruiken is. 

We willen als houthandel laten zien dat we naast onze kantoorwerkzaamheden ook graag actief bezig zijn om iets terug te doen voor de natuur. Nederland nog groener en duurzamer maken, dat is ons voornemen van 2022. Lees onze blog over duurzame voornemens met hout in 2022. 

boomplantdag