Logo Gadero
service
Blog

Maak van steenschotten een salontafel

Gadero logo
Geschreven doorHenk Jan
Geplaatst09-09-2015

U houdt van die oude, ruige en robuuste look in uw huis? Maak dan gebruik van steenschotten. Steenschotten worden gebruikt als droogplank voor stenen en hebben daarmee een industriële en stoere uitstraling. Met hardhouten steenschotten en slechts 4 wieltjes maakt u zo een fraaie, verrijdbare salontafel.

Steenschot salontafel

Benieuwd naar alle toepassingen van steenschotten? Lees dan hieronder de mogelijkheden.

Wat zijn steenschotten?

Steenschotten worden veel gebruikt in steenfabrieken. De stenen die uit de oven komen worden op de steenschotten gelegd. De steenschotten krijgen zo hun stoere uiterlijk door cementresten, de robuuste ijzer rand en de draadeind verbinding.

Grenen steenschotten tafel

Gebruik van steenschotten

Hardhouten steenschotten kunt u ook gebruiken voor het maken van een terras vloer, een tafel of plaats deze verticaal voor een beschoeiing. Voor een lange levensduur wordt geadviseerd de steenschotten goed te ventileren. 

Soorten steenschotten

Er zijn verschillende soorten steenschotten. Zo maakt u met de Azobe Hardhouten steenschotten een salontafel vol karakter. Deze steenschotten hebben een industriële look en zien er bovendien erg stoer uit door hun stalen omlijsting. Daarnaast zijn er de Grenen steenschotten die een fraai, ruig uiterlijk hebben. Deze steenschotten zijn extra dik. U kunt verder kiezen tussen geschuurd of ongeschuurd.  

Ook hebben deze steenschotten een lange levensduur. Zo hebben de Grenen houten steenschotten een levensduur van circa 10 jaar en de Azobe hardhouten steenschotten zelfs circa 20 tot 30 jaar.

Zelf een salontafel maken van steenschotten? Bekijk ons hele assortiment Steenschotten hardhout